Ανακοινώσεις

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο χαιρετισμός της Δέσποινας Χούτα, Γραμματέα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Σωκράτης» στην σημερινή κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας για την νέα αύξηση του ωραρίου των Νηπιαγωγών…

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Απαιτώντας να αποσυρθεί η Υπουργική Απόφαση για τη διεύρυνση του ωραρίου των νηπιαγωγών, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής, σήμερα το μεσημέρι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Θυμίζουμε ότι στις 15 Γενάρη δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση με την οποία αλλάζει την ώρα αποχώρησης των νηπίων και προνηπίων που φοιτούν στο Βασικό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου από τις 13.00 στις 13.10, ως… «μέτρο αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού».

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση αύξησε το ωράριο των νηπιαγωγών κατά 1 ώρα την εβδομάδα μετά από αυτή του 2016 επί ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κατά 2,5 – 3,5 ώρες την εβδομάδα.

Γίνεται ξεκάθαρο για ακόμη μία φορά πως η συγκεκριμένη ρύθμιση καμία σχέση δεν έχει με τα μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας, με την διευκόλυνση εκπαιδευτικών και γονιών για την αποφυγή του συγχρωτισμού.

Αν είχε αυτό το σκοπό η κυβέρνηση θα λάμβανε τα μέτρα που απαιτεί ο κλάδος εδώ και τόσο καιρό!

Η κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει αυτές τις αντιδραστικές ρυθμίσεις αθόρυβα και χωρίς αντιδράσεις…

Διεκδικούμε:

— Καμία αύξηση του ωραρίου. Να αποσυρθεί τώρα η ΥΑ που αλλάζει την αποχώρηση νηπίων – προνηπίων του πρωινού προγράμματος στα Νηπιαγωγεία.

— Δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές και μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς. Πρόταξη του μαζικού εμβολιασμού ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας στις συνθήκες πανδημίας.

— Χρηματοδότηση για την ανέγερση νέων κτιρίων νηπιαγωγείων, μείωση του αριθμού μαθητών, διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, πρόσληψη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού σε κάθε σχολική μονάδα, επαρκούς και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και τραπεζοκόμων.

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ – ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Οι ανατροπές στο ωράριο των Νηπ-γών αφορούν όλο τον κλάδο-Πάρτε τώρα πίσω την Υπουργική Απόφαση-Συγκέντρωση Υπ. Παιδείας Δευτέρα 25-1 στις 14:00

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Επαναπροσλαμβάνονται οι απολυμένες καθαρίστριες στον Δήμο Αχαρνών!

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Απόσυρση του νομοσχεδίου, να ανοίξουν σχολές και σχολεία με ασφάλεια ήταν το ηχηρό μήνυμα που στάλθηκε στην κυβέρνηση από το συλλαλητήριο στην Αθήνα.

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή 25 φοιτητικοί σύλλογοι διαδήλωσαν μαζί με μαθητές και συλλόγους εκπαιδευτικών, με σωματεία και ομοσπονδίες εργαζομένων που ένωσαν τη φωνή τους με τους φοιτητές.

«Υπερασπιζόμαστε τη μόρφωση και το μέλλον μας», «παλεύουμε για τις σπουδές και τη μόρφωση που έχουμε ανάγκη», διαμήνυσαν από τις ντουντούκες και τα μεγάφωνα.

«Ένα χρόνο με κλειστές σχολές οι φοιτητές είμαστε ξανά στο δρόμο», τόνισαν απαιτώντας τα 30 εκατομμύρια που η κυβέρνηση δίνει για να συστήσει σώμα της αστυνομίας, να δοθούν για να ανοίξουν με όλα τα απαραίτητα μέτρα οι σχολές.

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η τηλεκπαίδευση δεν είναι το φάρμακο δια πάσα νόσο!

Να σταματήσουν τώρα οι αυθαιρεσίες του Υπ. Παιδείας.