Ανακοινώσεις

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024 – ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ

1H ΜΕΡΑ:

(ΑΘΗΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ)

Συγκέντρωση νωρίς το μεσημέρι και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με ενδιάμεση στάση. Αναχώρηση πλοίου στη 01:00 και άφιξη στην Ιταλία στις 09:00

2H ΜΕΡΑ

(ΟΤΡΑΝΤΟ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ)

Πρώτη επίσκεψη μετά την αποβίβαση μας από το καράβι για το Ότραντο, το οποίο είναι ελληνικής καταγωγής και ονομαζόταν Υδρούντα (Hidruntum) επειδή χτίστηκε στις εκβολές του ποταμού Υδρία. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Τάραντα, την πόλη που ξεκίνησε η μεγάλη Ελλάδα (Magna Grecia). Ο Τάραντας είναι η πρωτεύουσα της Ιταλικής επαρχίας του Τάραντα στην Ιταλική Περιφέρεια Απουλία. Αποτελεί σημαντικό λιμάνι στην νότια Ιταλία, εμπορικό κέντρο, ναυτική βάση και θεωρείται μία από τις παλιότερες πόλεις στην Ιταλική χερσόνησο. Στην συνέχεια καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση στα δωμάτια, ελεύθερο χρόνο για το βραδινό και διανυκτέρευση.

3H ΜΕΡΑ

(ΜΠΑΡΙ – ΠΟΛΙΝΙΑΝΟ Α ΜΑΡΕ)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Μπάρι. Με έναν περίπατο στην Παλιά Πόλη είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να ξεκινήσει η μέρα μας. Παραδοσιακά σπίτια με μεγάλες πόρτες διάπλατα ανοιχτές, πολύχρωμες αυλές, μπαλκόνια με σεντόνια να ανεμίζουν. Όλα συνθέτουν ένα κινηματογραφικό σκηνικό σε σταματημένο χρόνο. Υπάρχουν αμέτρητα γραφικά σοκάκια να εξερευνήσεις αλλά και εντυπωσιακά μνημεία με σπουδαία ιστορία. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Βασιλική Του Αγίου Νικολάου, Η Βασιλική (η οποία θυμίζει περισσότερο κάστρο, παρά εκκλησία) ανεγέρθηκε μεταξύ του 1087 και του 1197, κατά τη διάρκεια της ιταλονορμανδικής κυριαρχίας στην Απουλία, σε έδαφος όπου κυριαρχούσαν ακόμα ο βυζαντινός πολιτισμός και παράδοση, καθώς μέχρι δύο δεκαετίες νωρίτερα ανήκε στο Κατεπανάτο της Ιταλίας, του οποίου έδρα ήταν ακριβώς το Μπάρι. Η επομένη επίσκεψη μας θα είναι στο ‘’Πολινιάνο α Μάρε’’, το οποίο είναι μια πανέμορφη μικρή πόλη στη Νότια Ιταλία που βρέχεται από τα σμαραγδένια νερά της Αδριατικής Θάλασσας. Το ιστορικό του κέντρο είναι σκαρφαλωμένο σε ψηλούς βράχους που στέκονται υποβλητικοί πάνω από τη μαγευτική παραλία της πόλης. Εκεί θα συμπεράνει κανείς, γιατί το Πολινιάνο α Μάρε είναι η πιο πολυφωτογραφημένη πόλη της μαγικής Απουλίας.

4H ΜΕΡΑ

(ΑΛΤΑΜΟΥΡΑ – ΜΑΤΕΡΑ)

Πρώτη επίσκεψη για την ημέρα μόλις 45 χιλιόμετρα από το Μπάρι, θα επισκεφθούμε αυτή την μικρή πόλη που λέγεται Αλταμούρα. Εδώ θα αισθανθείς πραγματικά, πως βρίσκεσαι σε άλλη εποχή μόλις εισέλθεις στην παλιά πόλη. Τα σπίτια διατηρούν την αρχιτεκτονική τους από την εποχή του Φρειδερίκου ΙΙ. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ματέρα, Η Ματέρα με την αξιοθαύμαστη ιστορία της είναι πλέον Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το 2019 ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και λόγο της ιδιαίτερης ομορφιάς της, έχει «πρωταγωνιστήσει» ουκ ολίγες φορές σε μεγάλες ταινίες του Χόλιγουντ.

5H ΜΕΡΑ


(ΠΟΥΤΙΝΙΑΝΟ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΤΣΙΣΤΕΡΝΙΝΟ)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Putignano. Μια πόλη 26.644 κατοίκων που βρίσκεται στη Murgia της μητροπολιτικής πόλης του Μπάρι, στην Απουλία, στη νότια Ιταλία. Είναι γνωστό για το αρχαίο Καρναβάλι του, για τις εταιρείες παραγωγής υφασμάτων και για τα καρστικά σπήλαια. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Αλμπερομπέλο. Το «Όμορφο δέντρο» όπως σημαίνει το όνομά του, είναι πέρα για πέρα αληθινό: ένας μικρός παράδεισος φωλιασμένος στην αρχή του «τακουνιού της ιταλικής μπότας», ένα σκηνικό που αφήνει άφωνους τους επισκέπτες χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά του. Περιλαμβάνεται στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και η απάντηση στο τι κάνει τόσο ξεχωριστή αυτή την μαγική πόλη, βρίσκεται στην τόσο πρωτότυπη αρχιτεκτονική του και συγκεκριμένα στα κατάλευκα σπίτια με τους κωνικούς, γκρίζους τρούλους, τόσο ασυνήθιστα και θεαματικά που δίνουν την εντύπωση ενός καλοστημένου κινηματογραφικού σκηνικού. Τελευταία επίσκεψη της ημέρας στο ‘’Cisternino’’ μια κοινότητα στην επαρχία του Μπρίντιζι στην Απουλία, στις ακτές της νοτιοανατολικής Ιταλίας, περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης του Μπρίντιζι.

6H ΜΕΡΑ


(ΛΕΤΣΕ – ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ – ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΕΝ ΠΛΩ)

Τελευταία μας μέρα στην Ιταλία θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο στο Λέτσε και στην περιοχή του Λιμανιού του Μπρίντιζι, μέχρι να επιβιβαστούμε στο πλοίο μας που αναχωρεί στις 22:00.

7H ΜΕΡΑ


(ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΘΗΝΑ)

Άφιξη στην Ηγουμενίτσα στις 06:00 και επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

*Στο πρόγραμμα ενδέχεται να υπάρξουν μικρές αλλαγές για την καλύτερη διεκπεραίωση του.

Από το Δ.Σ.

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
ΞΕΝΑΓΗΣΗ: Η Ακρόπολη από τον λόφο του Φιλοπάππου, η Πνύκα και ο Λόφος των Νυμφών

ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟ – ΞΕΝΑΓΟ ΝΑΤΑΣΣΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ
Κυριακή 10 Μαρτίου 2024
Ραντεβού στις 10:30 στα σκαλάκια μπροστά από το Ηρώδειο (οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου)

Οι δυτικοί λόφοι της Αθήνας. Άλλοτε έσφυζαν από ζωή. Σήμερα προσφέρουν μια ανάσα φύσης και περιπάτου. Τα μνημεία τους, πότε φανερώνουν την ιστορία τους, πότε την κρύβουν. Μαζί θα ανακαλύψουμε τα περισσότερα μυστικά τους.

Το μνημείο στην κορυφή του λόφου Φιλοπάππου, γιατί χτίστηκε άραγε; Και μάλιστα στο ίδιο ύψος με τον Παρθενώνα; Από ποιο σημείο του λόφου μπορεί ο περιπατητής σχεδόν να αγγίξει τους ναούς της Ακρόπολης; Ποιο το μυστικό της αρτιότητας του Παρθενώνα; Και γιατί τρεις ναοί για τη Θεά;

Πού θα συναντήσουμε τις Μούσες και τις Νύμφες;Πού ήταν άραγε μια από τις «καλές» συνοικίες της αρχαίας Αθήνας και τι μας τη θυμίζει μέχρι σήμερα; Από ποιον δρόμο φυγάδευσε τα γλυπτά τού Παρθενώνα ο λόρδος του Έλγιν;

Γιατί οι Σκύθες σκλάβοι έβαφαν τα ρούχα των Αθηναίων πολιτών με κόκκινο χρώμα;
Γιατί ο Άγιος Δημήτριος ονομάζεται «Λουμπαρδιάρης»;
Ποια η συμβολή και το όραμα του Δ. Πικιώνη στη διαμόρφωση των διαδρομών μεταξύ Ακρόπολης και Λόφου των Μουσών;

Και, τέλος πάντων, σε πόσες φυλακές φυλακίστηκε ο Σωκράτης;


Δηλώστε συμμετοχή:
Σφυρή Μαρία: 697 431 9565
Σωτηροπούλου Ξανθή: 694 150 5821

Από το Δ.Σ.

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τετάρτη 28/2, 10:30 π.μ., Προπύλαια

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας.
Αγροτιά, εργατιά μια φωνή και μια γροθιά!

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

7 ΗΜΕΡΕΣ

ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ

ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Όλοι σήμερα στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών

Σύνταγμα 6:00 μ.μ.

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ, ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΙΣ 6 μ.μ.!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους βιοπαλαιστές αγρότες που παλεύουν για την επιβίωσή τους, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους. Απέναντι στον εμπαιγμό και την κοροϊδία της κυβέρνησης που δεν ικανοποίησε κανένα αίτημά τους, η Πανελλαδική Σύσκεψη 50 μπλόκων αποφάσισε να πραγματοποιήσει μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 20 του Φλεβάρη, καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους αγρότες απ’ όλη τη χώρα, από το βορρά μέχρι τον νότο.

Γνωρίζουμε καλά ότι για την εκτίναξη του κόστους παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές, το διώξιμο του παραγωγού από τη γη του ευθύνεται η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η πολιτική αυτή που δεν ικανοποιεί τις διεκδικήσεις ζωτικής σημασίας έχει βγάλει τους αγρότες στους δρόμους, αποφασισμένους να παλέψουν μέχρι τέλους για να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς, καλύπτοντας τις ανάγκες τους, και να παράγουν ποιοτικά προϊόντα για τον λαό.

Η ίδια πολιτική που τσακίζει το αγροτικό εισόδημα, τσακίζει το εισόδημα των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζόμενων, με ακρίβεια στα τρόφιμα και σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης μέσα στα οποία είναι και τα αγροτικά προϊόντα των οποίων η τιμή πολλαπλασιάζεται πολλές φορές από το χωράφι ως το ράφι.

Η ίδια πολιτική που εμπορευματοποιεί την υγεία και υποβαθμίζει τα δημόσια νοσοκομεία, που υποβαθμίζει τη μόρφωση των παιδιών μας και μετατρέπει την Ανώτατη Εκπαίδευση σε μπίζνα.

Είναι η πολιτική που ξεζουμίζει τους εργαζόμενους με φόρους για να δίνει στους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη που μαζικά βγαίνουν στους δρόμους αυτές τις ημέρες για να μειωθεί το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους και να έχουμε και εμείς φθηνά τρόφιμα.

Τώρα είναι η ώρα να ενωθούν οι αγώνες μας προετοιμάζοντας τη μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28 του Φλεβάρη, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς – μέτρα προστασίας του εισοδήματος, Τώρα είναι η ώρα να εκφραστεί αγωνιστικά η αλληλεγγύη ανάμεσά μας, γιατί είναι ένα από τα μεγάλα μας όπλα απέναντι στη διαστρέβλωση και την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να ενεργοποιήσει τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό», δηλαδή να μας βάλει να τσακωθούμε μεταξύ μας .

Ο αγώνας των αγροτών μας αφορά όλους. Αφορά κυριολεκτικά την επιβίωσή μας, όπως οι δικοί μας αγώνες αφορούν το σύνολο της κοινωνίας που προβληματίζεται αναφορικά με τους όρους διεξαγωγής της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί είμαστε στο πλευρό τους!

ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ !

Από το Δ.Σ.

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Παραιτήσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής 2024

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η δίκη για την απεργία-αποχή ΔΟΕ-ΟΛΜΕ αναβλήθηκε για τις 27 Φεβρουαρίου

Ο αγώνας συνεχίζεται!!! Kαι θα συνεχιστεί όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της δίκης!

Προχωράμε δυναμικά!!!

Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία-αποχή!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ!!!

Από το Δ.Σ.

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους συναδέλφους.

Καλούμε σε Ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για την οργάνωση του αγώνα μπροστά στις μάχες που δίνουμε, για να ζούμε και να διδάσκουμε με αξιοπρέπεια.

Δευτέρα 19/2 και ώρα 7.00 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου (0λυμπιακό Χωριό, Δημοτικά Σχολεία 27/30).

Θέματα:

1. Απεργία Τετάρτη 28/2

2. Αξιολόγηση, νέα δεδομένα, αποτίμηση, εκδίκαση της απεργίας αποχής.

3. Γλέντι του συλλόγου.

4. Ξενάγηση.

5. Εκδρομή συλλόγου στο τέλος της σχολικής χρονιάς στο εξωτερικό.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Απεργούμε και διεκδικούμε ζωή, μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα, με βάση τις ανάγκες μας και τις δυνατότητες της εποχής μας!

Στον αυταρχισμό και την τρομοκράτηση του κλάδου απαντάμε με συσπείρωση στις συλλογικές μας αποφάσεις.

Η κατηγοριοποίηση των σχολείων μας δε θα περάσει.

 Όλοι/ες στην απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση.

Ούτε βήμα πίσω!

Από το Δ.Σ.

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

📌Συνέχεια στον αγώνα ενάντια στο απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και σήμερα
🔴Παρά τη βροχή, φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί, εργαζόμενοι πλημμύρισαν τους δρόμους φωνάζοντας «η γνώση δεν είναι εμπόρευμα»…

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΟΕ-ΘΕΜΑ: Απαντάμε δυναμικά στον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση

Συναδέλφισσες /οι,

Η προσφυγή της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., για πολλοστή φορά, στα δικαστήρια κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε. προκειμένου να κάμψει τον νικηφόρο αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική – αντιεπιστημονική «αξιολόγηση» των νόμων 4692/20 και 4823/21, πέρα από ομολογία ήττας της πολιτικής της (η απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση είναι σε ισχύ από τις 8/2/2023) και αναγνώριση της αποτελεσματικής αντίστασης των εκπαιδευτικών, αποτελεί ένα ακόμα βήμα στον κατήφορο της αυταρχικής επιβολής που έχει επιλέξει ως υποκατάστατο του θεσμικού διαλόγου που όφειλε να διεξάγει και αρνείται να πράξει.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε μαζική συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00, στο κτήριο 5 και γι’ αυτό προκηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (2 τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και 2 πρώτες του απογευματινού).

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην Απεργία, το Δημόσιο Σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Από το Δ.Σ. της ΔΟΕ

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΟΕ-ΘΕΜΑ: Όλες και όλοι στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην φοιτητική/πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στις 12:00 στα Προπύλαια (και στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα). Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων, προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

Από το Δ.Σ. της ΔΟΕ

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Loading...