Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις. Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ.

Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις. Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ. Το 2019 η κυβέρνηση αντικατέστησε πραξικοπηματικά, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, το εκλεγμένο και άμισθο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ με ένα κομματικά διορισμένο. Ενάμιση περίπου χρόνο μετά, μια επιτροπή, ορισμένη από το νέο Δ.Σ., επιχειρεί να ολοκληρώσει το πραξικόπημα, καταρτίζοντας σχέδιο νόμου που μετατρέπει το … ΠερισσότεραΖωή ολόκληρη, όχι με δόσεις. Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δ.Σ. του Συλλόγου μας «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» Τετάρτη 21/4/2021 στις 6.30μμ στο προαύλιο του 1ου Δ.Σ Αγ. Στεφάνου ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ: ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021 – Ταξικός εορτασμός στις 6 Μαιου 10 π.μ Σύνταγμα. Εγγραφές για το 2020-21 και ζητήματα που προκύπτουν από αυτές (όρια σχολείων, προβλήματα αιθουσών, κατάργηση … ΠερισσότεραΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δ.Σ. του Συλλόγου μας «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» Τετάρτη 21/4/2021 στις 6.30μμ στο προαύλιο του 1ου Δ.Σ Αγ. Στεφάνου

Συγκέντρωση ενάντια στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αχαρνών (εικ)

Συγκέντρωση ενάντια στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αχαρνών (εικ) Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης Σωματεία και φορείς του Μενιδίου, έξω από την πύλη του Κέντρου Υγείας Αχαρνών στο Ολυμπιακό Χωριό, καταγγέλλοντας τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Κέντρου όπως και τα σχέδια μετατροπής του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι» σε νοσοκομείο «μιας νόσου» … ΠερισσότεραΣυγκέντρωση ενάντια στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αχαρνών (εικ)

Χαιρετισμός της Μαρίας Σφυρή, αντιπροέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής «Σωκράτης» στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν μαζικοί φορείς του Μενιδίου έξω από την Πολυκλινική στο Ολυμπιακό Χωριό… Σχετικά με τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης που δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα που διεκδικούν οι εργαζόμενοι … ΠερισσότεραΧαιρετισμός της Μαρίας Σφυρή, αντιπροέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής «Σωκράτης» στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν μαζικοί φορείς του Μενιδίου έξω από την Πολυκλινική στο Ολυμπιακό Χωριό…

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας – Κυριακή 18 Απρίλη Για μια ακόμα φορά, καταγγέλλουμε την υποβάθμιση και τον εξοβελισμό των καλλιτεχνικών μαθημάτων (όπως και των μαθημάτων των κοινωνικών επιστημών) από το σχολικό πρόγραμμα. Καλούμε τους συναδέλφους, ιδιαίτερα των Εικαστικών Μαθημάτων να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που διοργανώνει το ΕΕΤΕ την … ΠερισσότεραΣτηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας – Κυριακή 18 Απρίλη

Καμία απόλυση αναπληρωτή/τριας! Κατάργηση του θεσμού των τριμηνιτών και κάθε δυνατότητας Διευθυντών Εκπαίδευσης να προσλαμβάνουν και να απολύουν αναπληρωτές! Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών – συμβασιούχων εκπαιδευτικών! Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεχίζοντας την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, εισήγαγε φέτος νέα ελαστική μορφή εργασίας, τους τριμηνίτες, στο όνομα … ΠερισσότεραΚαμία απόλυση αναπληρωτή/τριας! Κατάργηση του θεσμού των τριμηνιτών και κάθε δυνατότητας Διευθυντών Εκπαίδευσης να προσλαμβάνουν και να απολύουν αναπληρωτές!

Με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές απαίτησαν μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για τα σχολεία. Διεκδίκησαν άμεσα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών. Ζήτησαν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους και όχι … ΠερισσότεραΜε συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές απαίτησαν μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για τα σχολεία.

Αναφορικά με τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής που έχουν κάνει αίτηση παραίτησης Συνάδελφοι, ο Διευθυντής Π.Ε. Αν. Αττικής και το ΑΠΥΣΠΕ προχώρησαν στον υποχρεωτικό διορισμό συναδέλφων, ως μέλη του ΠΥΣΠΕ, χωρίς προηγούμενη αίτησή τους. Οι εν λόγω συνάδελφοι, συντασσόμενοι με τη θέση του κλάδου για μη αποδοχή διορισμού τους σε όργανο που δεν … ΠερισσότεραΑναφορικά με τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής που έχουν κάνει αίτηση παραίτησης.