Δελτίο τύπου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 11/9/2019 για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων μας!

Δελτίο τύπου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 11/9/2019 για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων μας!


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΠ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Παρεμβάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία, αλλά και τον καθημερινό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, έκαναν σωματεία και φορείς κατά τη διάρκεια κινητοποίησης για τον αντισεισμικό έλεγχο των κτιρίων που έθεσε προς συζήτηση η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ειδικότερα εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Σωκράτης», ο Αποστόλης Παπαγιαννόπουλος υπογράμμισε πως τέσσερις σχολικές μονάδες στην περιοχή δεν έχουν ξεκινήσει σήμερα τα μαθήματα, αλλά πιθανότατα τη Δευτέρα, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος.

«Έχουμε προϊστορία από το 1999. Υπάρχουν σχολικές μονάδες που λειτουργούν σε λυόμενα», επισήμανε και ζήτησε να υπάρξει έκτακτο κονδύλι για τις σχολικές μονάδες του Μενιδίου, αλλά και να αποκατασταθούν έγκαιρα οι φθορές, να ελεγχθούν όλα τα σχολεία και να δοθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας.

Για τα προβλήματα στην περιοχή του, ο Ηλίας Κώτσιος, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων 1ου ΓΕΛ, ανέφερε πως υπάρχει σχολείο που έχει «κτυπηθεί» από το σεισμό της 19ης Ιούλη, δεν έχει επισκευαστεί, αλλά και δεν έχει ελεγχθεί από την ΚΤΥΠ.

.