Δελτίο τύπου – Σπάμε τη σιωπή – Διεκδικούμε για μας και τους μαθητές μας

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΄΄Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ΄΄/  ΄΄ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ΄΄/ ΄΄ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ΄΄

Σπάμε τη σιωπή – Διεκδικούμε για μας και τους μαθητές μας!

Μένουμε όρθιοι, δίπλα στους μαθητές μας με όλα τα μέσα!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε την επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς, συνεχίζουμε να υπογράφουμε την επιστολή διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Παιδείας.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 3.000 υπογραφές συναδέλφων απ΄ όλη την Ελλάδα!

Να δυναμώσει αυτή η πρωτοβουλία! Να συγκεντρωθούν χιλιάδες ακόμα υπογραφές! Να εκφράσουμε την αγανάκτηση των συναδέλφων! Να διεκδικήσουμε για μας και τους μαθητές μας:

Να δοθεί έκτατο κονδύλι και να εξοπλιστούν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί με τα κατάλληλα εργαλεία (π.χ. φορητούς υπολογιστές, ελεύθερο internet στα σπίτια τους…), ώστε να εξασφαλιστεί πρόσβαση όλων των  παιδιών στην εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία με όλα τα μέσα. Καταθέτουμε συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων για το ξεπέρασμα των επιπλέον δυσκολιών, που έφερε ο εγκλεισμός λόγω κορωνοϊού, με απαίτηση να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις μας και να στηριχτούν ολόπλευρα όλα τα παιδιά και οι οικογένειές τους.

Στόχος μας είναι, την Πέμπτη 2 Απριλίου στις 11 π.μ., ολιγομελής αντιπροσωπεία των Σωματείων μας να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, για να κατατεθεί η επιστολή διαμαρτυρίας και οι χιλιάδες υπογραφές στην πολιτική ηγεσία, με απαίτηση να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις μας και να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ να στηρίξουν την κοινή επιστολή διαμαρτυρίας.

Να τη διαδώσουν μαζικά στα μέλη τους, να μαζέψουν υπογραφές και να έρθουν σε επαφή μαζί μας.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς απ’ όλη τη χώρα να στηρίξουν την επιστολή μπαίνοντας στην ιστοσελίδα των Σωματείων και υπογράφοντας στο link

https://sites.google.com/view/ypografes-elearning/

.