ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΧΘΕΣ 11/1 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Σχολεία άνοιξαν χωρίς καθαρίστριες, λόγω της απόλυσης συμβασιούχων – Διαμαρτυρία από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Αν. Αττικής (ΦΩΤΟ)

Εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, ενώ η ανάγκη για καθαριότητα και απολύμανση στις σχολικές μονάδες γίνεται πιο επιτακτική, ο Δήμος Αχαρνών προχωρά στην απόλυση του προσωπικού καθαριότητας, επειδή έληξε η σύμβαση εργασίας!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης» χθες το μεσημέρι (Δευτέρα, 11/1/2020) προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Αχαρνών, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των 45 καθαριστριών που έληξαν οι συμβάσεις τους και την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των σχολείων στην καθαριότητα.

Η λύση που προτάχθηκε από πλευράς του δήμου ήταν να αξιοποιήσει προσωπικό καθαριότητας από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς ωστόσο να μπορεί να απαντήσει συγκεκριμένα τι θα γίνει με την καθαριότητα όταν επαναλειτουργήσουν και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Να σημειωθεί πάντως ότι χθες, πρώτη μέρα λειτουργίας των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, υπήρχαν σχολικές μονάδες του Δήμου που λειτούργησαν χωρίς προσωπικό καθαριότητας.

Τονίζουμε ότι: για τη διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας απαιτείται μόνιμο, επαρκές και πλήρους ωραρίου προσωπικό καθαριότητας, ώστε να διατηρούνται καθαρές οι σχολικές μονάδες σε όλη τη διάρκεια του ημερήσιου προγράμματος λειτουργίας τους.

.