Τηλεκπαίδευση… βλέπε…. τηλε – ριάλιτι

Τηλεκπαίδευση… βλέπε…. τηλε – ριάλιτι

Να παρθούν άμεσα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων με όρους υγιεινής και ασφάλειας!

Συνάδελφοι, καθημερινά ο Σύλλογός μας γίνεται αποδέκτης καταγγελιών από εκπαιδευτικούς για τον «άκομψο» τρόπο με τον οποίο γονείς παρεμβαίνουν στο μάθημα, που λαμβάνει χώρα μέσω webex.

Το αποτέλεσμα είναι να αποσυντονίζουν, αν όχι να προσβάλλουν, την μαθησιακή διαδικασία και να φέρνουν πολλές φορές σε δύσκολη θέση εκπαιδευτικούς και μαθητές, τους κατεξοχήν δηλαδή πρωταγωνιστές της παιδαγωγικής πράξης.

Σε μια εποχή που προάγει την παρακολούθηση για το τι συμβαίνει σε μια κοινότητα ατόμων που συμβιώνουν (βλέπε τα διάφορα τηλε – ριάλιτι, τηλε-σκουπίδια), οι όποιες παρεμβάσεις στο εκπαιδευτικό δρώμενο ίσως θεωρούνται αυτονόητες από κάποιους γονείς.

Ωστόσο στην παιδαγωγική σχέση που χτίζεται ανάμεσα στο δάσκαλο και τους μαθητές του, προϋπόθεση για τη μαθησιακή εξέλιξη και τη μόρφωση γενικότερα των παιδιών, «τρίτος δε χωρά»!!!

Με ευθύνη της κυβέρνησης εκπαιδευτικοί και μαθητές έχουν αποκοπεί από το φυσικό χώρο της παιδαγωγικής πράξης, αυτόν του σχολείου και της τάξης.

Στη συνείδηση και εκπαιδευτικών και γονιών, η τηλε – εκπαίδευση έχει κατηγορηματικά αποτύχει τόσο στο γνωστικό, μαθησιακό όσο και στο ψυχοσυναισθηματικό και κοινωνικό επίπεδο.

Την Κυβέρνηση αξιολογούν με μηδέν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, αφού επιλέγει να κρατά τα σχολεία κλειστά και έχει προάγει την τηλε–εκπαίδευση σε πανάκεια, στη μαγική συνταγή που μπορεί να υποκαταστήσει το σχολείο, γιατί δε θέλει να πάρει τα απαραίτητα και ουσιαστικά μέτρα για τη λειτουργία του με όρους υγιεινής και ασφάλειας.

Φτάνει πια!!! Εκπαιδευτικοί και γονείς ενώνουμε τις φωνές μας, και τις δυναμώνουμε, πίσω από τις μάσκες, ώστε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για τη διασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων!

Μετά από ένα χρόνο πανδημίας και περιοριστικών μέτρων, η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τη δική της ευθύνη!

Ο Σ.Ε.Π.Ε Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καλεί στο παναττικό συλλαλητήριο για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν
στην Υγεία και την Παιδεία την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΡΤΗ στις 6 μμ, στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Το ΔΣ

.