Καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό!

Καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό!

Συγκέντρωση στο Εφετείο την Τρίτη 17/5 12:30-Κτήριο 14, Ευελπίδων, ώρα εκδίκασης της αγωγής του ΥΠΑΙΘ ενάντια στη στάση εργασίας, που εξήγγειλαν ΟΛΜΕ-ΔΟΕ κατά του διαγωνισμού της PISA (η ΔΟΕ κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας 3 ώρες του πρωινού και απογευματινού κύκλου για τη συμμετοχή στη Συγκέντρωση)

Οι εξετάσεις PISA αποτελούν εργαλείο επίθεσης στους μαθητές και αξιολόγησης – κατηγοριοποίησης των σχολείων!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ο Σύλλογός μας έχει τοποθετηθεί συνολικά για το θέμα της «ελληνικής pisa». Συμπερασματικά, οι εξετάσεις PISA, τέκνο του ΟΟΣΑ, αποτελούν έναν ακόμα μοχλό της κυβερνητικής επίθεσης στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, προωθούν την αξιολόγηση. Μαζί με την Τράπεζα Θεμάτων, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, την αυτονομία κι αξιολόγηση της σχολικής μονάδας τα νέα αναλυτικά προγράμματα…στοχεύουν σε ένα πιο εχθρικό σχολείο για τα παιδιά του λαού, πιο ταξικό, αξιολογημένο – κατηγοριοποιημένο. Σε ένα σχολείο πολλών ταχυτήτων, φτηνό για το κράτος και ακριβό για τον λαό. Αποτελούν, δηλαδή μοχλό επιδείνωσης της εκπαίδευσης.

Η πρωτοβουλία του ΥΠΑΙΘ να κάνει νέα αγωγή ενάντια στην προκηρυγμένη στάση εργασίας από τις ΟΛΜΕ-ΔΟΕ ενάντια στις εξετάσεις PISA, επικαλούμενη ξανά τον αντισυνδικαλιστικό – αντιαπεργιακό Νόμο 4808 (Χατζηδάκη) δε μας εκπλήσσει. Για πολλοστή φορά, η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ χρησιμοποιούν τον αυταρχισμό για να περάσουν τα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια, καταστέλλοντας τις δίκαιες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών. Έχουν μίσος για τα παιδιά του λαού και για όσους θέλουν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Το πιο προκλητικό είναι ότι στην αγωγή του, το ΥΠΑΙΘ εξυβρίζει ξανά τον κλάδο, αναφέροντας ότι αρνείται «διαρκώς την οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας της εκπαίδευσης». Το άσπρο μαύρο δηλαδή!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας έχει ήδη συμμετάσχει σε Συσκέψεις ενημέρωσης με συλλόγους Γονέων και θα συνεχίσει να ενημερώνει συναδέλφους, γονείς, μαθητές.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους:

  • Να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις αντιδραστικές εξετάσεις PISA με κάθε τρόπο (ενημέρωση στα παιδιά, στους γονείς…) ακόμα και αν εμείς δεν έχουμε στη φάση αυτή σχολείο που θα εφαρμοστούν φέτος οι εξετάσεις αυτές. Του χρόνου, θα γενικευτεί αν το αφήσουμε να περάσει!
  • Να αποδοκιμάσουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό, τις συνεχείς κυβερνητικές ύβρεις στον κλάδο και την εφαρμογή του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη.

Το ΔΣ

.