Καταγγελία του συλλόγου «Ο Σωκράτης» για τη διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Πολυδενδρίου

Καταγγελία του συλλόγου «Ο Σωκράτης» για τη διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Πολυδενδρίου

Νέο «κρούσμα» αυταρχισμού και καταστρατήγησης συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Πολυδενδρίου προβαίνει σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Ήδη υπάρχουν παλαιότερες καταγγελίες από το προηγούμενο σχολείο στο οποίο ήταν διευθύντρια (Δημοτικό Σχολείο Συκάμινου), καθώς επίσης και κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς από συναδέλφους του δημοτικού Πολυδενδρίου, για αντισυναδελφική, αυταρχική συμπεριφορά και επανειλημμένη καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων.

Σε αυτά ήρθε να προστεθεί η παρεμπόδιση εκλεγμένου μέλους του διοικητικού συμβουλίου (Αντιπρόεδρος) του συλλόγου «Ο Σωκράτης» να μπει στο σχολείο για να ενημερώσει τους συναδέλφους για επίκαιρα ζητήματα που τους αφορούν.

Το δικαίωμα του σωματείου να βρίσκεται μέσα στα σχολεία, να συζητά με τους εκπαιδευτικούς, να μαθαίνει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των αντιεκπαιδευτικών κυβερνητικών πολιτικών και να στέκεται δίπλα τους, να οργανώνει αγώνες για τη βελτίωση του σχολείου, είναι κεκτημένο εδώ και χρόνια και δε θα επιτρέψουμε να εμποδιστεί από κανέναν!

Επίσης αυτονόητο θεωρούμε το δικαίωμα των ίδιων των συναδέλφων να ενημερώνονται για ζητήματα που τους αφορούν άμεσα και επηρεάζουν τη δουλειά τους και τη ζωή τους, το δικαίωμά τους στο να γνωρίζουν το σωματείο τους και να συσπειρώνονται σε αυτό!

Μετά από την τελευταία εξέλιξη, το Δ.Σ. του συλλόγου αποφασίζει ομόφωνα, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, την προειδοποίηση της διαγραφής της συγκεκριμένης διευθύντριας από το σωματείο.

Στην περίοδο που διανύουμε, όπου τσακίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, είναι πιο αναγκαία από ποτέ η ενίσχυση του σωματείου, κόντρα σε κάθε «καλοθελητή» που προσπαθεί να εκφοβίσει συναδέλφους, να εμποδίσει τον αγώνα μας και να εφαρμόσει κατά γράμμα τις επιταγές των κυβερνήσεων μέσα στα σχολεία!

Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουν έμπρακτα τέτοιες συμπεριφορές, δρώντας όλοι μαζί, ενωμένοι μέσα από τα συλλογικά μας όργανα, τους συλλόγους διδασκόντων και το σωματείο!

Το Δ.Σ.

.