Παράσταση διαμαρτυρίας του συλλόγου Εκπαιδευτικών «ο Σωκράτης» Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου στις 13:30 στο Δημαρχείο Αχαρνών

Παράσταση διαμαρτυρίας του συλλόγου Εκπαιδευτικών «ο Σωκράτης» Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου στις 13:30 στο Δημαρχείο Αχαρνών

Ο σύλλογος «Σωκράτης», πριν ακόμα ξεκινήσει η σχολική χρονιά, συναντήθηκε με τις Δημοτικές Αρχές των Αχαρνών και έθεσε όλα τα επείγοντα ζητήματα των σχολείων, με κυρίαρχα τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για λειτουργικά έξοδα και επισκευές στα σχολεία, την εξασφάλιση επαρκούς πετρελαίου για τον χειμώνα και τη συμβολή του Δήμου στην εξεύρεση στέγης για αναπληρωτές και νεοδιόριστους.

Συγκεκριμένα, καταθέσαμε πρόταση για μίσθωση ξενοδοχείων που δε λειτουργούν, ώστε να στεγαστούν εκπαιδευτικοί που έφυγαν από τον τόπο τους για να εργαστούν στον Δήμο μας.
Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν ότι δεν υπάρχει τέτοια προβλεπόμενη διαδικασία, ενώ την ίδια στιγμή κανένα άλλο μέτρο δεν πάρθηκε για την επίλυση του τεράστιου αυτού προβλήματος.

Θεωρούμε απαράδεκτη την απαξίωση ενός τέτοιου ζητήματος, ζωτικής σημασίας, ιδίως σε μια περίοδο που οι τιμές των ενοικίων είναι απλησίαστες για αναπληρωτές και νεοδιόριστους, οι μισθοί των οποίων ξεκινούν από 737 ευρώ!

Απαιτούμε άμεσα η Δημοτική Αρχή και η Περιφέρεια να βρουν μια λύση, να δοθεί έκτακτο κονδύλι για τη στέγαση των εκπαιδευτικών!

Ταυτόχρονα, οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για περικοπές προσλήψεων εάν δε μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας κατά 10% μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει, σε μια περίοδο που οι όμιλοι της ενέργειας θησαυρίζουν! Δε θα διαλέξουμε ανάμεσα στο αν οι μαθητές μας θα έχουν δασκάλους ή αν θα ξεπαγιάσουν τον χειμώνα! Κανένα σχολείο δε θα μείνει χωρίς θέρμανση, κανένα παιδί και εκπαιδευτικός δε θα κρυώνει τον 21ο αιώνα!

Συμμετέχουμε όλοι, εκπαιδευτικοί και γονείς, στην Παράσταση Διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας και διεκδικούμε :

  • Άμεσα να δοθούν οι εκκρεμότητες των προηγούμενων δόσεων προς τις σχολικές μονάδες, καθώς και το συνολικό ποσό της επόμενης δόσης.
  • Έκτακτη χρηματοδότηση για τις ανάγκες των σχολείων σε αναλώσιμα, επισκευές αλλά και για την εξασφάλιση επαρκούς πετρελαίου για όλο τον χειμώνα.
  • Άμεση εξεύρεση λύσης για τη στέγαση των εκπαιδευτικών που κατάγονται από άλλες περιοχές και εργάζονται στον Δήμο μας.
  • Δωρεάν rapid test για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

.