ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η πρωτοφανής συμμετοχή και τα ογκώδη απεργιακά μπλοκ έδειξαν ότι οι εργαζομενοι και ο λαός έχουν τεράστια δύναμη στα χέρια τους ώστε το επόμενο διάστημα να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους.

Η διαδήλωση με τους χιλιάδες απεργούς που πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας δείχνει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να σηκώσουν κεφάλι, να ακυρώσουν με τη δράση τους τα κηρύγματα της μιζέριας και της υποταγής, την αναμονή. Η απεργία πέτυχε!

Ένα μεγαλειώδες απεργιακό ποτάμι η διαδήλωση των Σωματείων. Από νωρίς, από τις προσυγκεντρώσεις, το κέντρο πλημμύρισε με απεργιακά μπλοκ. Η Πανεπιστημίου πλημμύρισε με κόσμο κατά τη συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Το Σύνταγμα και οι γύρω δρόμοι κατακλύστηκαν κατά την πορεία προς τη Βουλή. Η κεφαλή της πορείας στο «Μ. Βρετάνια», κύκλωνε το Σύνταγμα από την Αμαλίας, τη Σουρή (Εθνικός Κήπος), τη Φιλελλήνων, τη Σταδίου, την Αμερικής και έφτανε φτάνει μέχρι την Πανεπιστημίου στο ύψος του «Τιτάνια». Ο κόσμος συνέχιζε να πλαισιώνει τα απεργιακά μπλοκ και ενώ είχε ξεκινήσει η απεργιακή συγκέντρωση…Χιλιάδες απεργοί μετέτρεψαν την οργή τους σε δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας.

Χιλιάδες απεργοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, φοιτητές, μαθητές, γυναίκες και συνταξιούχοι απαίτησαν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για τον λαό.

Κάλεσαν σε οργάνωση και αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που αφήνει τον λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

.