Να εγκατασταθούν άμεσα οι καυστήρες και οι λέβητες στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο Βαρνάβα!

Να εγκατασταθούν άμεσα οι καυστήρες και οι λέβητες στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο Βαρνάβα!

Στα πλαίσια της «ενεργειακής αναβάθμισης» των σχολικών μονάδων, οι καυστήρες απομακρύνθηκαν από αυτές, ακόμα δεν έχουν παραδοθεί οι καινούργιοι, ενώ οι δημοτικές αρχές αναβάλλουν συνεχώς από εβδομάδα σε εβδομάδα την παράδοση και εγκατάστασή τους. Παρά τις τελευταίες διαβεβαιώσεις ότι οι καυστήρες θα βρίσκονταν στα σχολεία την Παρασκευή 11-11, αυτό δεν πραγματοποιήθηκε, ούτε δόθηκε κάποια ενημέρωση για τον χρόνο παράδοσης. Και όλα αυτά τη στιγμή που έχουμε περάσει τα μέσα Νοεμβρίου, η θερμοκρασία έχει αρχίσει να πέφτει, και τα συγκεκριμένα σχολεία βρίσκονται σε περιοχή με ακόμα πιο δυσμενείς καιρικές συνθήκες!

Αυτή είναι η «ενεργειακή αναβάθμιση» που ευαγγελίζονται Κυβέρνηση και Δημοτικές αρχές, και που για μια ακόμα φορά χρυσοπληρώνει ο λαός και οι εργαζόμενοι, ενώ οι όμιλοι ενέργειας θησαυρίζουν!

Καταγγέλλουμε τις Δημοτικές αρχές Μαραθώνα για την απαράδεκτη καθυστέρηση και απαιτούμε να εγκατασταθούν και να επισκευαστούν οι καυστήρες, ώστε να είναι έτοιμοι για χρήση άμεσα και να μην εμποδιστεί ούτε στο ελάχιστο η εκπαιδευτική διαδικασία!

Ο σύλλογος «Σωκράτης» είναι δίπλα στους συλλόγους διδασκόντων που παλεύουν για τα δικαιώματα των παιδιών, και θα συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση, ώστε όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να κάνουν το μάθημά τους σε ανθρώπινες συνθήκες! Όλοι μαζί θα απαιτήσουμε οι μαθητές μας να πηγαίνουν σε ζεστά σχολεία φέτος τον χειμώνα, γιατί αυτό είναι το αυτονόητο στον 21ο αιώνα!

Από το Δ.Σ.

.