ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

«.. Για να είναι όλοι καλά, έτσι που εμείς, να μη νιώθουμε ντροπή, για την τόση χαρά μας..»
(Γιάννης Ρίτσος)
ΑΠΟ ΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 13.30
• Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022, στο Δημαρχείο Αχαρνών (Πολιτιστικό Κέντρο) , για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Αχαρνών.
• Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, στον Άγιο Στέφανο ή Άνοιξη, σε χώρο που θα• ανακοινωθεί προσεχώς, για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία των Δήμων Διονύσου και Ωρωπού.
Δηλώσεις συμμετοχής στον σύνδεσμο

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScvGZYtyQun4wJzQbTuG62jv1PuLzdGVIL_ho__a6DpZ3rYPw/viewform

(αν δεν ανοίγει αυτομάτως, δοκιμάστε αντιγραφή και επικόλληση στον φυλλομετρητή σας).

Ο διαχωρισμός δεν είναι αυστηρός και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν την εναλλακτική ημερομηνία, εφόσον εξυπηρετούνται.

Το συνεργείο αιμοδοσίας μπορεί να εξυπηρετήσει 60 άτομα, οπότε θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία της αίτησης. Η προσέλευση των εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί με προκαθορισμένο ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, για το οποίο οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν με μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δηλώσουν στην αίτηση συμμετοχής. Λόγω των συνθηκών, οι αιτήσεις θα γίνουν απευθείας από τους εκπαιδευτικούς και όχι μέσω των σχολείων τους. Για την καλύτερη οργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας ως προς τον αριθμό των αιμοληπτών και την έγκαιρη εξυπηρέτηση των εθελοντών αιμοδοτών, δεν θα γίνονται δεκτοί οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή.

 1. Παρακαλούμε τους διευθυντές/-ντριες να ενημερώσουν τους συναδέλφους για την αιμοδοσία.
 2. Παρακαλούμε να διευκολύνουν τους συναδέλφους που επιθυμούν να δώσουν αίμα, απαλλάσσοντάς τους από τα διδακτικά καθήκοντα την ημέρα της αιμοδοσίας (όπως ορίζει ο σχετικός νόμος).
 3. Τους παρακαλούμε να τους υπενθυμίσουν τα δικαιώματα του εθελοντή αιμοδότη:
  • Ο εθελοντής αιμοδότης με την πρώτη του αιμοδοσία αποκτά κάρτα εθελοντή αιμοδότη.
  • Δικαιούται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις σε περίπτωση ασθένειάς του.
  • Η εθελοντική αιμοδοσία επιβραβεύεται και με άδεια από την υπηρεσία στην οποία απασχολείται ο αιμοδότης (2 εργάσιμες ημέρες μετ’ αποδοχών, χωρίς να υπολογίζεται σε αυτές η ημέρα της αιμοδοσίας).
 4. Επισημαίνουμε ότι αν κάποιος συνάδελφος έρθει να δώσει αίμα και για κάποιο λόγο δεν του το επιτρέψουν οι γιατροί, αυτό θεωρείται εθελοντική συμμετοχή και μετρά στον αριθμό των εθελοντών.
 5. Οι συνάδελφοι αναπληρωτές που θα συμμετέχουν στην αιμοδοσία του Δεκεμβρίου έχουν δικαίωμα να πάρουν την άδεια (2 ημερών) μέχρι τη λήξη της σύμβασής τους (21/6/2023).
 6. Οι συνάδελφοι μόνιμοι που θα συμμετέχουν στην αιμοδοσία του Δεκεμβρίου έχουν δικαίωμα να πάρουν την άδεια (2 ημερών) και το έτος 2023.

Από το Δ.Σ.

.