ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28/3/2023, ΣΤΙΣ 7:00 Μ.Μ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28/3/2023, ΣΤΙΣ 7:00 Μ.Μ.

Το ΔΣ του συλλόγου μας, καλεί τους συλλόγους γονέων, τις Ενώσεις Γονέων, τα μαθητικά συμβούλια, τους μαζικούς φορείς της περιοχής σε σύσκεψη την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 στις 7.00 μ.μ. στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

Εδώ και χρόνια ο σύλλογός μας και οι φορείς της περιοχές διεκδικούμε σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές για τους μαθητές μας, με τις Δημοτικές Αρχές και τις Κυβερνήσεις να πετάνε ο ένας στον άλλον το μπαλάκι των ευθυνών.

Το 1/3 των σχολείων της περιοχής μας αποτελείται από λυόμενα, με τα παιδιά να στοιβάζονται μέσα σε αίθουσες- κλουβιά, πολύ συχνά καθυστερούν να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στα προαύλια, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών, ενώ ταυτόχρονα στα σχολεία δεν υπάρχει η κατάλληλη αντιπυρική προστασία. Επιπλέον, σε μια περιοχή που έχει πληγεί από δυνατούς σεισμούς πολλές φορές στο παρελθόν, δε γίνονται οι απαραίτητοι αντισεισμικοί έλεγχοι, προκαλώντας τεράστια ανησυχία για το τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση ενός ακόμα ισχυρού σεισμού.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία της ζωής, της υγείας και της μόρφωσης για όλο τον λαό.

  • Καμία συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη. Σύγχρονες δημόσιες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος!
  • Εξασφάλιση ασφαλούς μετακίνησης των εργαζομένων και των μαθητών από και προς τους χώρους δουλειάς και τα σχολεία.
  • Σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές για εμάς και τα παιδιά μας, επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό (επαρκείς έλεγχοι με ευθύνη του κράτους για την υγιεινή και την ασφάλεια στα σχολεία, αντισεισμικοί έλεγχοι, πιστοποιητικά πυρασφάλειας και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, εργασίες με βάση σαφή πρωτόκολλα για ασφαλείς αίθουσες και προαύλια).

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τη νέα γενιά.

Από το Δ.Σ.

.