Σήμερα, 17/11 στη Χίο ΑΘΩΩΘΗΚΕ η συναδέλφισσα νηπιαγωγός που είχε διωχθεί

Σήμερα, 17/11 στη Χίο ΑΘΩΩΘΗΚΕ η συναδέλφισσα νηπιαγωγός που είχε διωχθεί πρωτόβαθμα για «αμέλεια», άδικα, λόγω ατυχήματος σε μαθητή που έγινε στην τάξη της κατά τη διάρκεια της σίτισης στο ολοήμερο τμήμα, ενώ η ίδια ήταν παρούσα και εκτελούσε κανονικά τα καθήκοντά της.
Το ατυχές αυτό περιστατικό ανέδειξε τις επισφαλείς για μαθητές και εκπαιδευτικούς συνθήκες που επικρατούν στα ολοήμερα νηπιαγωγεία.
Η αθώωση της συναδέλφισσας, αποτελεί ένα ηχηρό κατηγορώ διαχρονικά στις ηγεσίες του ΥΠΑΙΘ για την αποκλειστική ευθύνη να εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να εφαρμοστεί η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση παρέχοντας στους μαθητές και τις μαθήτριες μας ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον και στοχεύοντας στην ουσιαστική αναβάθμιση του παιδαγωγικού έργου των Νηπιαγωγών. Η απόφαση είναι παρακαταθήκη ενάντια στη διαρκή στοχοποίηση των εκπαιδευτικών και τη μετατροπή τους σε εξιλαστήρια θύματα για όλα προβλήματα στο δημόσιο σχολειο.
Η συγκλονιστική συμπαράσταση σήμερα από δεκάδες εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου μας γεμίζει αισιοδοξία! Συγχαρητήρια στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χίου και σε όλους τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που στάθηκαν δίπλα στην Νηπιαγωγό.
Ένας για όλους και όλοι για έναν!

.