Περί της οδηγίας για ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών στην περίπτωση κάλυψης κενού εκπαιδευτικού

Περί της οδηγίας για ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών στην περίπτωση κάλυψης κενού εκπαιδευτικού

Μετά τους μηδενικούς ουσιαστικά διορισμούς εκπαιδευτικών και στην Γ’ φάση προσλήψεων, στο πλαίσιο του «εξορθολογισμού» του κόστους για τη δημόσια εκπαίδευση, μέσω και της «σωστής διαχείρισης του ήδη υπάρχοντος εργατικού δυναμικού» που προωθεί και αυτή η Κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, η οδηγία που δίνει η Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής είναι να προχωρήσουν οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων σε ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών για την κάλυψη κενών που προκύπτουν.

Είναι αυτονόητο ότι αυτός ο τρόπος «μπαλώματος» των κενών σε εκπαιδευτικούς, που μεθοδεύει το Υπουργείο, περιορίζεται αποκλειστικά στο «Φαίνεσθαι» της λειτουργίας των σχολικών μονάδων στον βωμό του «Είναι» της εκπαιδευτικής διαδικασίας! Επιπλέον στο στόχαστρο μπαίνει και το θεσμοθετημένο ωράριο των εκπαιδευτικών.

Ο Σύλλογός μας καλύπτει συνδικαλιστικά τους συναδέλφους με την κήρυξη στάσεων εργασίας για τις ώρες που τυχόν τους γίνει ανάθεση υποχρεωτικής υπερωρίας, πέραν του καθορισμένου εκπαιδευτικού ωραρίου του κάθε εκπαιδευτικού. Είναι αυτές οι επιπλέον ώρες που δεν θα πληρώνονται ενώ δεν επηρεάζεται ο μηνιαίος μισθός.

Συνάδελφοι, συσπειρωμένοι στο σωματείο μας διεκδικούμε άμεσα προσλήψεις για την κάλυψη όλων των κενών.

Από το Δ.Σ.

.