Στον «Καιάδα» η Ειδική Αγωγή : Δεκάδες τα κενά σε Παράλληλη στήριξη και Τμήματα Ένταξης και μετά τη Γ΄φάση προσλήψεων αναπληρωτών

Στον «Καιάδα» η Ειδική Αγωγή : Δεκάδες τα κενά σε Παράλληλη στήριξη και Τμήματα Ένταξης και μετά τη Γ΄φάση προσλήψεων αναπληρωτών

Ο εμπαιγμός Κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας, όταν προσποιούνται ότι κόπτονται για την Ειδική Αγωγή, για άλλη μια χρονιά παίρνει «σάρκα και οστά» με τα δεκάδες κενά στην Παράλληλη Στήριξη και στα Τμήματα Ένταξης μετά και τη Γ’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών.

Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι, ενώ απαιτούνται 1ΟΟ εκπαιδευτικοί για Παράλληλη Στήριξη, στην Ανατολική Αττική, προσλήφθηκε ένας!!! Επίσης, ένας εκπαιδευτικός προσλήφθηκε για Τμήμα Ένταξης τη στιγμή που παραμένουν δεκάδες τα κενά. Αξίζει να θυμίσουμε το γεγονός ότι δεν είχε γίνει καμιά πρόσληψη για Τμήματα Ένταξης και στη Β’ φάση προσλήψεων. Εν κατακλείδι, απερίφραστα καταγγέλλουμε ότι η Κυβερνητική πολιτική «πετά στον Καιάδα» την Ειδική Αγωγή, καταδικάζοντας εκατοντάδες παιδιά με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η διοίκηση με διαχειριστικά «μπαλώματα» προσπαθεί να καλύψει ελάχιστες από τις δεκάδες «τρύπες». Ενδεικτικά αναφέρουμε τις περιπτώσεις του 9ου Δημ, Σχολείο Αχαρνών, στο οποίο κλείνει το δεύτερο Τμήματα Ένταξης που ήδη λειτουργεί, για να μετακινήσουν εκπαιδευτικό, όπως και στο 4ο Δημ, Σχολείο Αχαρνών μετακινούν εκπαιδευτικό.

Συνάδελφοι,

ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της εκπαιδευτικής μιζέριας είναι μονόδρομος ο αγώνας για μαζικούς μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των κενών.

Συσπειρωμένοι στο σωματείο μας δίνουμε μαζικά, δυναμικά το «παρών» στην κινητοποίηση για τα κενά στα σχολεία, στο Υπουργείο Παιδείας Παρασκευή 25/11 στις 13.30.

Από το Δ.Σ.

.