Καταγγελία: Η Δ/ντρια του 3ου Δ. Σχ. Αχαρνών εμμένει σε απόφαση για τοποθέτηση καμερών στον αύλειο χώρο του σχολείου

Καταγγελία: Η Δ/ντρια του 3ου Δ. Σχ. Αχαρνών εμμένει σε απόφαση για τοποθέτηση καμερών στον αύλειο χώρο του σχολείου

Συναδέλφισσες, συνάνελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αν. Αττικής «ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» καταγγέλλει ότι η Δ/ντρια του 3ου Δ.Σχ. Αχαρνών εμμένει σε απόφαση για τοποθέτηση καμερών στον αύλειο χώρο του σχολείου, παρά την παρέμβαση που κάναμε για το θέμα, επισημαίνοντας, για άλλη μια φορά σε όλους τους τόνους, ότι πρόκειται για μέτρο που αντίκειται στον παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου, συνιστά εκ φύσεως πράξη αυταρχισμού, που παραβιάζει την προσωπική αξιοπρέπεια, προάγει επικίνδυνα ως φυσική και αυτονόητη την κουλτούρα της «παρακολούθησης» και «ανοίγει»  δρόμο για επέκταση τους μέτρου σε όλους τους χώρους των σχολείων και σε ώρες λειτουργίας τους.

Τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας είναι να υπάρχουν μόνιμοι σχολικοί φύλακες σε 24ωρη βάση, καθώς και επαρκής φωτισμός στις σχολικές μονάδες. Η ανάγκη φύλαξης και προστασίας τους, σε καμιά περίπτωση δε θα επιτρέψουμε να γίνει το άλλοθι για να μπει στη σχολική ζωή «το μάτι του Μεγάλου Αδελφού»…

Καλούμε τη εν λόγω Δ/ντρια, να ανακαλέσει την αίτηση για τοποθέτηση καμερών στο σχολείο.

Στην αντίθετη περίπτωση, ο Σύλλογος Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για την ακύρωση της απόφασης.

Από το Δ.Σ.

.