Ανακοινώσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ
(ΞΕΝΑΓΗΣΗ, ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΔΩΡΕΑΝ)

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Λεωφορείο θα αναχωρήσει από το Δημαρχείο Αχαρνών
(Φιλαδέλφειας 87) στις 9.00 π.μ. και επιστροφή νωρίς το απόγευμα.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης θα είναι ο χώρος όπου βρίσκονταν οι αρχαίες εγκαταστάσεις των μεταλλείων.
Ο επόμενος σταθμός της περιήγησης είναι η Γαλλική Μεταλλευτική Εταιρεία που εκμεταλλεύτηκε τα μεταλλεία του Λαυρίου για περισσότερο από έναν αιώνα.
Μετά την ξενάγηση, ελεύθερος χρόνος για βόλτα, φαγητό, τσίπουρα, καφέ (προαιρετικό).

ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ (50 ΘΕΣΕΙΣ)

Δηλώστε Συμμετοχή
Σωτηροπούλου Ξανθή: 6941505821
Κορρέ Βασιλική: 6939848965

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συνέντευξη του Αχιλλέα Ζορμπά, μέλους του Δ.Σ. της ΔΟΕ, για την απεργία – αποχή, την ποινικοποίηση του δικαιώματος στην απεργία, τα ουσιαστικά προβλήματα στα σχολεία και τα προβλήματα των αναπληρωτών

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΓΙΑ ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 29ης Αυγούστου 2022 για στήριξη των κινητοποιήσεων των Ομοσπονδιών – μελών της και αφού έλαβε υπόψη της το με αρ.133/27.9.2022 αίτημα της Δ.Ο.Ε., αποφάσισε την προκήρυξη απεργίας-αποχής των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τις διαδικασίες και καθήκοντα που προβλέπονται στις με αρ.Φ12/102913/ΓΔ4/2022 και Φ12/102919/ΓΔ4/2022 υπουργικές αποφάσεις (Β΄ 4509/2022) ως εξής:

α) απεργία – αποχή από κάθε καθήκον που σχετίζεται με τον ορισμό (άρ.3 της υπ’ αρ. Φ12/102913/ΓΔ4/2022 «Ενδοσχολικός Συντονιστής» Υπουργικής Απόφασης), την άσκηση καθηκόντων και αρμοδιοτήτων εκ μέρους των Ενδοσχολικών Συντονιστών (όπως αυτά περιγράφονται στο άρθρο 2 της ως άνω αποφάσεως) και εν γένει από κάθε διαδικασία, δραστηριότητα, αρμοδιότητα ή έργο, που συνδέεται ή σχετίζεται ή απορρέει από την ως άνω Υπουργική Απόφαση,

(β) απεργία – αποχή από κάθε καθήκον, που σχετίζεται με τον ορισμό (άρ.3 της υπ’ αρ. Φ12/102919/ΓΔ4 «Παιδαγωγικός Σύμβουλος – Μέντορας στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» Υπουργικής Απόφασης), την άσκηση καθηκόντων και αρμοδιοτήτων εκ μέρους των Παιδαγωγικών Συμβούλων – Μεντόρων (όπως αυτά περιγράφονται στο άρθρο 2 της ως άνω αποφάσεως) και εν γένει από κάθε διαδικασία, δραστηριότητα, αρμοδιότητα ή έργο, που συνδέεται ή σχετίζεται ή απορρέει με την ως άνω Υπουργική Απόφαση, παρέχοντας με τον τρόπο αυτό πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Κοινή συνέντευξη τύπου

Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ

Παρασκευή 30/9 19:00

Στα γραφεία της ΔΟΕ

Και Διαδικτυακά στη Διεύθυνση:

Παρουσίασης της πρότασης διεκδίκησης και αγώνα για τα ζητήματα:

1) των μισθών, των όρων διαβίωσης και εργασίας των εκπαιδευτικών

2) της λειτουργείας των  σχολείων, την κλιμάκωση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και την απόπειρα να μπουν στο γύψο τα σωματεία και η δράση τους

Συνέντευξη Τύπου Συλλόγων Π.Ε. – ΕΛΜΕ
Παρασκευή 30/9 19:00 στα Γραφεία της ΔΟΕ
Και διαδικτυακά στο Link: https://bit.ly/3R7oViB

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

την Πέμπτη 29 του Σεπτέμβρη 2022 στις 5μμ!

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ενημερωτικό σημείωμα για τα ένσημα των εκπαιδευτικών μειωμένου ωραρίου

Τα ένσημα για τους εκπαιδευτικούς μειωμένου ωραρίου υπολογίζονται ανάλογα με το πόσες μέρες δουλεύουν στη σχολική μονάδα για την κάλυψη του διδακτικού τους ωραρίου. Για παράδειγμα, αν ένας εκπαιδευτικός δουλεύει 5 μέρες την εβδομάδα, του αναλογούν τα 5/5 του συνόλου των ενσήμων. Στην περίπτωση που ο εκπαιδευτικός καλύπτει το διδακτικό του ωράριο σε 4 μέρες την εβδομάδα, του αναλογούν τα 4/5 των ενσήμων.
Απεναντίας τα χρήματα αποδίδονται όλα, ανεξάρτητα από τις ημέρες εργασίας αρκεί να συμπληρώνει το ωράριό του.

Συνάδελφοι,

στο απαράδεκτο καθεστώς της ωρομισθίας, απαντάμε με αγώνες, συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, για το αυτονόητο, όχι όμως και δεδομένο, δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Διεκδικούμε μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δήλωση του προέδρου του Συλλόγου Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» στα δικαστήρια, (26/9/22) ενάντια στην προσπάθεια ποινικοποίησης του δικαιώματος στην απεργία.

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τώρα στα δικαστήρια για την απεργία αποχή.
Μαζική η συμμετοχή των εκπαιδευτικών.
Ο αυταρχισμός, η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση των αγώνων δε θα περάσει!

Καταγγελία

Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων και Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων επιβάλλουν σε εκπαιδευτικούς υποχρεωτική παραμονή μέχρι τις 14:00

Συνάδελφοι,

ο Σύλλογός μας έγινε δέκτης παραπόνων πολλών εκπαιδευτικών (ιδιαίτερα νέων συνάδελφων αναπληρωτών και νεοδιόριστων), αναφορικά με Διευθυντές σχολείων και Προϊσταμένες νηπιαγωγείων που τους επιβάλλουν την υποχρεωτική παραμονή στη σχολική μονάδα μέχρι τις 14: 00, επικαλούμενοι το εργασιακό ωράριο.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι ο Ν. 2470/97 κάνει σαφή διάκριση ανάμεσα στο εργασιακό και το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών, το οποίο είναι απαραβίαστο. Σε σχετική ενημερωτική ανακοίνωση, που ο Σύλλογος έστειλε και φέτος στα σχολεία, διευκρινίζεται ότι :

Με τη λήξη του διδακτικού του ωραρίου ο εκπαιδευτικός μπορεί να αποχωρήσει, εκτός αν του έχει ανατεθεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων άλλο συγκεκριμένο έργο (με παιδαγωγικό ή πολιτιστικό περιεχόμενο ή έχει συνάντηση με γονείς) ή υπάρχει συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Επομένως, είναι σαφές ότι καμιά οδηγία ή εντολή για υποχρεωτική παραμονή (με οποιοδήποτε πρόσχημα) μέχρι τις 2 μ.μ. δεν είναι σύννομη, ως εκ τούτου την αρνούμαστε από όπου κι αν προέρχεται.

Ο Σύλλογός μας θα προχωρήσει σε ονομαστική καταγγελία στην περίπτωση που οι εν λόγω Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένες συνεχίσουν να παραβιάζουν το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών.

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Νέα δικάσιμος μετά την αποδοχή του αιτήματος της ΔΟΕ για αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής του Υπ. Παιδείας τη Δευτέρα 26/9 στις 13:15

Στον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης απαντάμε άμεσα! Προχωράμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων τη Δευτέρα 26/9 στις 12:30

Το Υπ. Παιδείας, αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί στην εκπαιδευτική και παιδαγωγική ουσία της κριτικής σε σχέση με τους δήθεν καινοτόμους θεσμούς των μεντόρων και των ενδοσχολικών συντονιστών, ακολουθεί, για μια ακόμα φορά, τον δρόμο των δικαστικών προσφυγών και διώξεων.

Αν και αναμενόμενη, είναι απαράδεκτη η στάση του Υπουργείου Παιδείας να οδηγεί τη ΔΟΕ για μια ακόμα φορά στις αίθουσες των δικαστηρίων με διαδικασίες fast track που ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία. Με το εξώδικο να φτάνει στα γραφεία της ΔΟΕ στις 11:30 και τη δίκη να ξεκινάει στις 13:00!!! Μετά τις χθεσινές προσφυγές της κυβέρνησης εναντίoν των απεργιακών αγώνων στα Μέσα σταθερής τροχιάς, στους εργαζόμενους του ΕΟΔΥ και του ξενοδοχείου «Τιτάνια» έρχεται η σειρά του δικού μας κλάδου.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
δεν έχουμε καμία αυταπάτη σε σχέση με την απόφαση του δικαστηρίου. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό, τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και τις προειλημμένες δικαστικές αποφάσεις ως μια κανονικότητα.

Όση λάσπη και αν ρίχνει το Υπουργείο Παιδείας, όσα ψέματα και αν χρησιμοποιεί για να συκοφαντήσει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που δίνουν καθημερινή μάχη για τη μόρφωση των μαθητών, που κρατάνε όρθια τα σχολεία χωρίς καμία στήριξη

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕ ΛΕΡΩΝΟΝΤΑΙ.
Μέσα στα σχολεία μας, μέσα στις τάξεις, οι γονείς και οι μαθητές μας γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει, κρίνουν με βάση την πείρα τους.

Διευκρινίζουμε πως η απεργία – αποχή ισχύει κανονικά και ως εκ τούτου, δεν προχωράμε σε κανένα ορισμό μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών.

Προχωράμε σε Παναττική στάση εργασίας από τις 11:30 μέχρι τις 13:15 για το πρωινό και 13:15 έως 17:30 για το ολοήμερο.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας, συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας, συλλογικά αντιστεκόμαστε στη υποβάθμιση του παιδαγωγικού μας έργου, την απαξίωση των συλλόγων διδασκόντων, την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ
ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Διεκδικούμε τα οδοιπορικά που δικαιούμαστε

Συνάδελφοι, για τους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται για τη συμπλήρωση του εβδομαδιαίου ωραρίου τους αναγνωρίζεται η δαπάνη χιλιομετρικής αποζημίωσης, η δαπάνη διοδίων, σε περίπτωση χρησιμοποίησης ιδιωτικής χρήσης μεταφορικού μέσου ή το αντίτιμο των εισιτηρίων των χρησιμοποιούμενων μέσων μαζικής μεταφοράς.

Έδρα του υπαλλήλου κατά τις διατάξεις του Ν.4336/2015(ΦΕΚ 94/τ.Α΄/14-08-2015) ορίζεται το κατάστημα της Υπηρεσίας, όπου υπηρετεί ο μετακινούμενος, διαφορετικά η κατοικία του σε περίπτωση που αυτή βρίσκεται πλησιέστερα στον τόπο προορισμού ή στην περίπτωση που ο μετακινούμενος είναι ιδιώτης. Π.χ. έστω ότι η υπηρεσία του υπαλλήλου βρίσκεται στην Πάτρα, αλλά η κατοικία του βρίσκεται στο Αίγιο. Σε περίπτωση μετακίνησής του για εκτέλεση υπηρεσίας στην Αθήνα, ως έδρα δεν θα θεωρηθεί η Πάτρα αλλά το Αίγιο, δεδομένου ότι είναι πιο κοντά στον τόπο προορισμού και συνεπώς τα έξοδα μετακίνησης που θα εγκριθούν θα είναι αυτά που αντιστοιχούν στην απόσταση Αίγιο – Αθήνα και όχι Πάτρα – Αθήνα.

Αντιθέτως, εάν ο ίδιος υπάλληλος θα έπρεπε να μετακινηθεί στον Πύργο, τότε τα έξοδα μετακίνησης που θα αναγνωρισθούν θα είναι για την απόσταση Πάτρα – Πύργος και όχι Αίγιο – Πύργος, δεδομένου ότι σε αυτήν την περίπτωση η υπηρεσία του υπαλλήλου είναι σε πλησιέστερη απόσταση από τον τόπο προορισμού.

Ως κατοικία ορίζεται ο τόπος όπου το πρόσωπο έχει την κύρια και μόνιμη εγκατάστασή του, όπως αυτό αποδεικνύεται από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος αυτού. Αν το πρόσωπο διαμένει σε άλλο τόπο από την μόνιμη κατοικία αυτός πιστοποιείται με υπεύθυνη δήλωση.

Πρακτικά, όλοι οι συνάδελφοι που μετακινούνται σε πολλά σχολεία δικαιούνται οδοιπορικά για την χιλιομετρική απόσταση από το σχολείο έδρας (περισσότερες ώρες) ως τα σχολεία συμπλήρωσης ωραρίου αρκεί ο τόπος κατοικίας να μην απέχει λιγότερο απ’ αυτά. Για την πλειοψηφία των συναδέλφων που υπηρετούν μακριά από το σπίτι τους, που δηλώνεται ως φορολογική έδρα, αρκεί μία υπεύθυνη δήλωση για τον τόπο προσωρινής κατοικίας.

Απαιτούνται: έγγραφο κάθε μήνα από κάθε σχολείο συμπλήρωσης ωραρίου, αποκόμματα των εισιτηρίων και απόδειξη για τα ΜΜΜ ή δίπλωμα οδήγησης και άδεια (αν το όχημα είναι στο όνομα του χρήστη) ή υπεύθυνη δήλωση ότι χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο όχημα. Τα οδοιπορικά για μόνιμους και αναπληρωτές κρατικού προϋπολογισμού καταβάλλονται κάθε μήνα, ενώ για αναπληρωτές ΠΔΕ ή ΕΣΠΑ στην αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Υπάρχει ενημερωτική εγκύκλιος του περιφερειακού διευθυντή Στερεάς Ελλάδας που αναφέρεται στα αντίστοιχα ΦΕΚ (Λαμία, 25- 01 – 2016 Αρ. Πρωτ.: Φ. 14.Δ/ 675 ΘΕΜΑ: «Ενημερωτική Εγκύκλιος» Σχετικά έγγραφα: α) Ν.4336/ ΦΕΚ 94/τ.Α΄/14-08-2015 β) Η με αριθμ. πρωτ.οικ. 2/74450/ΔΕΠ/24-11-2015 (ΑΔΑ: ΩΨΘΩΗ-ΓΑ2) εγκύκλιος του Γ.Λ.Κ. γ) Την με αριθμ. 2/73/ΔΕΠ ΦΕΚ 20/τ.Β΄/14-01-2016 Υ.Α.)

Το ύψος της χιλιομετρικής αποζημίωσης για τις μετακινήσεις εντός ή εκτός έδρας, όταν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση ιδιωτικής χρήσης μεταφορικού μέσου, καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Με όμοια απόφαση μπορεί να καθορίζεται και το ανώτατο όριο των κατά μήνα χιλιομέτρων, που επιτρέπεται να πραγματοποιούν οι μετακινούμενοι με ιδιωτικής χρήσης μεταφορικά μέσα εκτός έδρας. Μετά την εξάντληση του ανωτέρω ορίου καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο των εισιτηρίων των φθηνότερων μέσων μαζικής μεταφοράς.

Συνάδελφοι διεκδικούμε:
• Τα οδοιπορικά μας σε συνεργασία με το σωματείο μας.
• Επικοινωνήστε με τα μέλη του Δ.Σ.
• Η κατάθεση των δικαιολογητικών πρέπει να γίνει στη διεύθυνση.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Κάλεσμα προς τους συναδέλφους Μουσικούς και Εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με το τραγούδι

Ο Σύλλογος μας, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων που οργανώνει τη φετινή χρονιά για τους εκπαιδευτικούς του, καλεί συνάδελφους Μουσικούς και όσους ασχολούνται με το τραγούδι σε συνάντηση τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 6.30 μ.μ στα γραφεία του Συλλόγου (Κάχι Καχιασβίλι 6 – Δημ. Σχ. 27/30 Ολ. Χωριό) με σκοπό τη δημιουργία και οργάνωση μουσικής ομάδας.

ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

Ενοικιάζεται ισόγειο, 60 τ.μ., «lux» επιπλωμένο στον Δήμο Ωρωπού
τηλ. :6945858820

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας του συλλόγου Εκπαιδευτικών «ο Σωκράτης» Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου στις 13:30 στο Δημαρχείο Αχαρνών

Ο σύλλογος «Σωκράτης», πριν ακόμα ξεκινήσει η σχολική χρονιά, συναντήθηκε με τις Δημοτικές Αρχές των Αχαρνών και έθεσε όλα τα επείγοντα ζητήματα των σχολείων, με κυρίαρχα τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για λειτουργικά έξοδα και επισκευές στα σχολεία, την εξασφάλιση επαρκούς πετρελαίου για τον χειμώνα και τη συμβολή του Δήμου στην εξεύρεση στέγης για αναπληρωτές και νεοδιόριστους.

Συγκεκριμένα, καταθέσαμε πρόταση για μίσθωση ξενοδοχείων που δε λειτουργούν, ώστε να στεγαστούν εκπαιδευτικοί που έφυγαν από τον τόπο τους για να εργαστούν στον Δήμο μας.
Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν ότι δεν υπάρχει τέτοια προβλεπόμενη διαδικασία, ενώ την ίδια στιγμή κανένα άλλο μέτρο δεν πάρθηκε για την επίλυση του τεράστιου αυτού προβλήματος.

Θεωρούμε απαράδεκτη την απαξίωση ενός τέτοιου ζητήματος, ζωτικής σημασίας, ιδίως σε μια περίοδο που οι τιμές των ενοικίων είναι απλησίαστες για αναπληρωτές και νεοδιόριστους, οι μισθοί των οποίων ξεκινούν από 737 ευρώ!

Απαιτούμε άμεσα η Δημοτική Αρχή και η Περιφέρεια να βρουν μια λύση, να δοθεί έκτακτο κονδύλι για τη στέγαση των εκπαιδευτικών!

Ταυτόχρονα, οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για περικοπές προσλήψεων εάν δε μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας κατά 10% μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει, σε μια περίοδο που οι όμιλοι της ενέργειας θησαυρίζουν! Δε θα διαλέξουμε ανάμεσα στο αν οι μαθητές μας θα έχουν δασκάλους ή αν θα ξεπαγιάσουν τον χειμώνα! Κανένα σχολείο δε θα μείνει χωρίς θέρμανση, κανένα παιδί και εκπαιδευτικός δε θα κρυώνει τον 21ο αιώνα!

Συμμετέχουμε όλοι, εκπαιδευτικοί και γονείς, στην Παράσταση Διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας και διεκδικούμε :

• Άμεσα να δοθούν οι εκκρεμότητες των προηγούμενων δόσεων προς τις σχολικές μονάδες, καθώς και το συνολικό ποσό της επόμενης δόσης.
  • Έκτακτη χρηματοδότηση για τις ανάγκες των σχολείων σε αναλώσιμα, επισκευές αλλά και για την εξασφάλιση επαρκούς πετρελαίου για όλο τον χειμώνα.
  • Άμεση εξεύρεση λύσης για τη στέγαση των εκπαιδευτικών που κατάγονται από άλλες περιοχές και εργάζονται στον Δήμο μας.
  • Δωρεάν rapid test για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.