Ανακοινώσεις

Είμαστε ήδη νικητές!
Συνεχίζουμε αταλάντευτα τη μάχη ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση!

Για την Ολομέλεια Προέδρων 23/10/2021

Η Στάση μας σχετικά με την αξιολόγηση σχολικής μονάδας την εβδομάδα 25/10-29/10

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το Σάββατο 23/10 πραγματοποιήθηκε η Ολομέλεια Προέδρων των Συλλόγων της ΔΟΕ. Η Ολομέλεια δεν είχε την απαιτούμενη απαρτία από τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων και με βάση τον αναχρονιστικό κανονισμό λειτουργίας δεν είχε αποφασιστικό χαρακτήρα. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αρνήθηκε να συνεδριάσει την ίδια μέρα ενώπιων των προέδρων των σωματείων για να λάβει αποφάσεις.

Στην Ολομέλεια μεταφέρθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των Συλλόγων η θέση για ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Απεργίας Αποχής από την αξιολόγηση σχολικής μονάδας. Μεταφέρθηκε η έντονος προβληματισμός των συναδέλφων για την πορεία του αγώνα και τις επιλογές της ΔΟΕ.

Μεταφέρθηκαν επίσης τα μεγάλα προβλήματα και η δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία (φόρτος, κενά, έλλειψη όρων υγιεινής…). Στη βάση αυτή ειπώθηκε στο κλείσιμο ότι θα συνεδριάσει άμεσα το ΔΣ της ΔΟΕ για να ξανασυζητήσει την από δω και πέρα στάση του Κλάδου.

Ελπίζουμε και πρέπει να το κάνουν άμεσα. Το Δ.Σ. της ΔΟΕ έχει μεγάλη ευθύνη να ακούσει τον κλάδο και να δυναμώσει τον αγώνα απέναντι στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική, την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται στα σχολεία με τις μαζικές συγχωνεύσεις, τα κενά, τους όρους υγιεινής και ασφάλειας, την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Τα σχέδια της κατηγοριοποίησης των σχολείων, της απαξίωσης του ρόλου μας, της παραπέρα εμπορευματοποίηση της παιδείας δε θα περάσουν. Ο αντιεκπαιδευτικός νόμος θα μείνει στα χαρτιά! Με βάση τη νέα εγκύκλιο του ΥΠΑΙΔ έχει δοθεί παράταση ως τις 12/11 για τις διαδικασίες αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, που αφορούν τους διευθυντές των σχολείων, άρα σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κανένας λόγος πίεσης προς τους συναδέλφους για συνεδριάσεις τις επόμενες μέρες.

Στη βάση αυτή, ξεκαθαρίζουμε πού βρισκόμαστε και τι κάνουμε από 25/10 ως 29/10

Α. Πού βρισκόμαστε:

  1. Με βάση την απόφαση του εφετείου, στη βάση της οποίας έχει έρθει και εγκύκλιος του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ στα σχολεία, εδώ και τώρα τα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ χρειάζεται να πάρουν απόφαση ξανά για απεργία – αποχή, κάτι που αποτελεί μονόδρομο.
  2. Το Δ.Σ. της ΔΟΕ, μετά τη λήξη της Ολομέλειας Προέδρων, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων απαίτησε απεργία – αποχή και παρά την δέσμευση των παρατάξεων ότι θα συνεδριάσει άμεσα, μέχρι Κυριακή βράδυ δεν έχει συνεδριάσει. Επιβάλλεται να το κάνει άμεσα!!!
  3. Το ΥΠΑΙΘ, με την εγκύκλιο Κόπτση, έχει δώσει παράταση για να ανέβει στην πλατφόρμα του ΙΕΠ ο προγραμματισμός του κάθε σχολείου και οι ομάδες δράσης, μέχρι την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου.
  4. Η δυνατότητα πραγματοποίησης των Ειδικών Συνεδριάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων, με βάση την Υπουργική Απόφαση, που παραμένει σε ισχύ, και με βάση το άρθρο 4, έχει λήξη από τις 10/10, ενώ η υποχρέωση κατάθεσης της αποτίμησης της περσινής χρονιάς (2020 -2021) έχει λήξει από τις 30/9. Και στις δύο περιπτώσεις οι Διευθυντές/ντριες, Προϊσταμένες/οι και οι Σύλλογοι Διδασκόντων καλύπτονταν με την απεργία – αποχή.
  5. Η μόνη «υποχρέωση» που προκύπτει με βάση την Υπουργική Απόφαση, άρθρο 10, είναι αυτή των Διευθυντών/ριών, Προϊσταμένων να καταθέσουν με δική ευθύνη, «αμελλητί», τον προγραμματισμό και τις ομάδες δράσης για τη νέα σχολική χρονιά 2021 -2022, μέχρι τις 12/11.

Β. Με βάση όλα τα παραπάνω καλούμε για την ερχόμενη εβδομάδα:
• Κανένας Σύλλογος Διδασκόντων να μη συνεδριάσει τις επόμενες μέρες, γιατί δεν προβλέπεται ούτε καν από την Υπουργική Απόφαση. Κανένας Διευθυντής/τρια, Προϊσταμένη δεν είναι υποχρεωμένος/νη να καλέσει συνεδρίαση Συλλόγου Διδασκόντων. Κανένας δεν μπορεί να τον/ην αναγκάσει, ούτε ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου.
• Καλούμε τους συναδέλφους Διευθυντές/ντριες, Προϊσταμένες να αξιοποιήσουν το χρονικό περιθώριο που τους δίνει η εγκύκλιος Κόπτση (δηλαδή την παράταση έως τις 12 Νοεμβρίου, για την ηλεκτρονική υποβολή της συνοπτικής έκθεσης αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και του συλλογικού προγραμματισμού στην πλατφόρμα του ΙΕΠ) και να μην ανεβάσουν τα παραπάνω στοιχεία στην πλατφόρμα τις επόμενες μέρες.
• Οι συνάδελφοι που τυχόν καλεστούν σε Συλλόγους Διδασκόντων τις επόμενες μέρες να επικαλεστούν όλα τα παραπάνω και να ζητήσουν αναβολή των Συλλόγων Διδασκόντων μέχρι τα Σωματεία και οι Ομοσπονδίες να τοποθετηθούν με βάση τα νέα δεδομένα.
• Για όσους συναδέλφους τυχόν πιεστούν να πάρουν μέρος σε συνεδριάσεις το Δ.Σ. του Συλλόγου μας προκηρύσσει διευκολυντικές στάσεις εργασίας για όλη την εβδομάδα (πλην της 28/10) 1- 3 ώρες στο ωράριο του κάθε συναδέλφου και όσες ώρες από αυτές χρειαστεί.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Συντεταγμένα, συλλογικά πήγαμε ως εδώ, συλλογικά θα προχωρήσουμε. Απαιτούμε από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ να επαναπροκηρύξει την Απεργία Αποχή που έχει καθολική συμμετοχή και καλύπτει όλους τους συναδέλφους.
Δυναμώνουμε τον αγώνας μας για όλα τα ζητήματα της εκπαίδευσης, τον αγώνα ενάντια στις συγχωνεύσεις για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία, των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας. Συμμετέχουμε στις Κινητοποιήσεις 25/10.

Συμμετέχουμε μαζικά στα πανεργατικά συλλαλητήρια στις 4/11, μαζί με όλα τα συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα παλεύουμε για μόρφωση, δουλειά, υγεία και ζωή με δικαιώματα, για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος έκτρωμα 4808/21 (Χατζηδάκη).

Το ΔΣ

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Διεκδικούμε τα οδοιπορικά που δικαιούμαστε

Συνάδελφοι, για τους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται για τη συμπλήρωση του εβδομαδιαίου ωραρίου τους αναγνωρίζεται η δαπάνη χιλιομετρικής αποζημίωσης, η δαπάνη διοδίων, σε περίπτωση χρησιμοποίησης ιδιωτικής χρήσης μεταφορικού μέσου ή το αντίτιμο των εισιτηρίων των χρησιμοποιούμενων μέσων μαζικής μεταφοράς.

Έδρα του υπαλλήλου κατά τις διατάξεις του Ν.4336/2015(ΦΕΚ 94/τ.Α΄/14-08-2015) ορίζεται το κατάστημα της Υπηρεσίας, όπου υπηρετεί ο μετακινούμενος, διαφορετικά η κατοικία του σε περίπτωση που αυτή βρίσκεται πλησιέστερα στον τόπο προορισμού ή στην περίπτωση που ο μετακινούμενος είναι ιδιώτης.

Π.χ. έστω ότι η υπηρεσία του υπαλλήλου βρίσκεται στην Πάτρα, αλλά η κατοικία του βρίσκεται στο Αίγιο. Σε περίπτωση μετακίνησής του για εκτέλεση υπηρεσίας στην Αθήνα, ως έδρα δεν θα θεωρηθεί η Πάτρα αλλά το Αίγιο, δεδομένου ότι είναι πιο κοντά στον τόπο προορισμού και συνεπώς τα έξοδα μετακίνησης που θα εγκριθούν θα είναι αυτά που αντιστοιχούν στην απόσταση Αίγιο – Αθήνα και όχι Πάτρα – Αθήνα.

Αντιθέτως, εάν ο ίδιος υπάλληλος θα έπρεπε να μετακινηθεί στον Πύργο, τότε τα έξοδα μετακίνησης που θα αναγνωρισθούν θα είναι για την απόσταση Πάτρα – Πύργος και όχι Αίγιο – Πύργος, δεδομένου ότι σε αυτήν την περίπτωση η υπηρεσία του υπαλλήλου είναι σε πλησιέστερη απόσταση από τον τόπο προορισμού.

Ως κατοικία ορίζεται ο τόπος όπου το πρόσωπο έχει την κύρια και μόνιμη εγκατάστασή του, όπως αυτό αποδεικνύεται από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος αυτού. Αν το πρόσωπο διαμένει σε άλλο τόπο από την μόνιμη κατοικία αυτός πιστοποιείται με υπεύθυνη δήλωση.

Πρακτικά, όλοι οι συνάδελφοι που μετακινούνται σε πολλά σχολεία δικαιούνται οδοιπορικά για την χιλιομετρική απόσταση από το σχολείο έδρας (περισσότερες ώρες) ως τα σχολεία συμπλήρωσης ωραρίου αρκεί ο τόπος κατοικίας να μην απέχει λιγότερο απ’ αυτά. Για την πλειοψηφία των συναδέλφων που υπηρετούν μακριά από το σπίτι τους, που δηλώνεται ως φορολογική έδρα, αρκεί μία υπεύθυνη δήλωση για τον τόπο προσωρινής κατοικίας.

Απαιτούνται: έγγραφο κάθε μήνα από κάθε σχολείο συμπλήρωσης ωραρίου, αποκόμματα των εισιτηρίων και απόδειξη για τα ΜΜΜ ή δίπλωμα οδήγησης και άδεια (αν το όχημα είναι στο όνομα του χρήστη) ή υπεύθυνη δήλωση ότι χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο όχημα. Τα οδοιπορικά για μόνιμους και αναπληρωτές κρατικού προϋπολογισμού καταβάλλονται κάθε μήνα, ενώ για αναπληρωτές ΠΔΕ ή ΕΣΠΑ στην αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Υπάρχει ενημερωτική εγκύκλιος του περιφερειακού διευθυντή Στερεάς Ελλάδας που αναφέρεται στα αντίστοιχα ΦΕΚ (Λαμία, 25- 01 – 2016 Αρ. Πρωτ.: Φ. 14.Δ/ 675 ΘΕΜΑ: «Ενημερωτική Εγκύκλιος» Σχετικά έγγραφα: α) Ν.4336/ ΦΕΚ 94/τ.Α΄/14-08-2015 β) Η με αριθμ. πρωτ.οικ. 2/74450/ΔΕΠ/24-11-2015 (ΑΔΑ: ΩΨΘΩΗ-ΓΑ2) εγκύκλιος του Γ.Λ.Κ. γ) Την με αριθμ. 2/73/ΔΕΠ ΦΕΚ 20/τ.Β΄/14-01-2016 Υ.Α.)

Το ύψος της χιλιομετρικής αποζημίωσης για τις μετακινήσεις εντός ή εκτός έδρας, όταν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση ιδιωτικής χρήσης μεταφορικού μέσου, καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Με όμοια απόφαση μπορεί να καθορίζεται και το ανώτατο όριο των κατά μήνα χιλιομέτρων, που επιτρέπεται να πραγματοποιούν οι μετακινούμενοι με ιδιωτικής χρήσης μεταφορικά μέσα εκτός έδρας. Μετά την εξάντληση του ανωτέρω ορίου καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο των εισιτηρίων των φθηνότερων μέσων μαζικής μεταφοράς.

Συνάδελφοι διεκδικούμε:
• Τα οδοιπορικά μας σε συνεργασία με το σωματείο μας.
• Επικοινωνήστε με τα μέλη του Δ.Σ.
• Η κατάθεση των δικαιολογητικών πρέπει να γίνει στη διεύθυνση.

Το ΔΣ

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/10 ΣΤΙΣ 6:30 μ.μ. ΣΤΟ 1ο Δ.Σ. ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ (Λεωφόρος Λίμνης Μαραθώνος 4, Άγιος Στέφανος)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ –ΑΠΟΧΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΚΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΛΙΒΕΙ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΔΙΝΟΥΜΕ ΨΗΦΟ, ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΦΩΝΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/10!

ΔΙΝΟΥΜΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΜΑΘΗΤΩΝ – ΓΟΝΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΕΦΙΑΛΤΗ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΟ 95% ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ, ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΤΙΣ 11/10/2021, ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΚΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ! ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 21/10 – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ!

Το ΔΣ

Πλαίσιο Πάλης και Πρόγραμμα δράσης του Συλλόγου μας!

Χαιρετίζουμε και πάλι τους χιλιάδες συναδέλφους απεργούς της 11ης του Οκτώβρη, τους χιλιάδες διαδηλωτές που κατέκλυσαν τους δρόμους όλης της χώρας. Χαιρετίζουμε το 98% των συναδέλφων που συμμετείχαν στην απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της «εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης», ξεπερνώντας τους φόβους και τις απειλές της κυβέρνηση και του Υπ. Παιδείας για πειθαρχικές ποινές και διώξεις.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, γιατί αφορά την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας σε ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, που δε θα διαχωρίζει τους μαθητές, θα δίνει ενιαία τη γνώση σε όλα τα παιδιά, θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.

Όλο αυτό διάστημα αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές στοχεύσεις της κυβέρνησης, για ακόμα βαθύτερη ταξική κατηγοριοποίηση και διαφοροποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, για υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων για την πλειονότητα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, για επέκταση της επιχειρηματικής – ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας του σχολείου με τους γονείς και τους μαθητές πελάτες και τους εκπαιδευτικούς με σκυμμένο κεφάλι.

Αποκαλύφθηκε η απάτη ότι δήθεν η «αξιολόγηση» στοχεύει στην «αναβάθμιση του σχολείου και την ενίσχυση του εκπαιδευτικού». Πίσω από τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» όλων των κυβερνήσεων κρύβεται μια βαθιά αντιεκπαιδευτική πολιτική, που αντιμετωπίζει την μόρφωση των νέων σαν εμπόρευμα και τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων σαν κόστος. Βρίσκονται οι κατευθύνσεις της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και οι απαιτήσεις τους ΣΕΒ, στις οποίες «πίνουν νερό» όλες οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα.

Στα πλημμυρισμένα σχολεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας και αλλού, «βούλιαξε» και η «αξιολόγηση» της κ. Κεραμέως και η πολιτική της διαχρονικής εγκατάλειψης των σχολικών υποδομών από όλες τις κυβερνήσεις, τα 600 κοντέινερ, στα οποία στριμώχνονται 25 μαθητές, που άφησε προίκα η προηγούμενη στη σημερινή κυβέρνηση.

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ στριμώχτηκαν από τους αγώνες μας, από την τεράστια αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε όλες τις προηγούμενες μέρες από εργατικά συνδικάτα και γονείς. Είναι σημαντική η συμμετοχή των εργατικών συνδικάτων στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 11/10, είναι πολύ σημαντική η συνεισφορά, σε κάθε φάση του αγώνα μας, η αγωνιστική στάση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) με αποκορύφωμα την ανακοίνωση της με τίτλο «δάσκαλε σ΄ ευχαριστώ».

Είναι συγκινητική η διεθνής απήχηση του αγώνα μας, η αλληλεγγύη εκπαιδευτικών συνδικάτων και ενώσεων από όλο τον κόσμο (βλ. FISE, ΠΟΕΔ κ.α.). Οι χιλιάδες μαθητές που κατέβηκαν στον δρόμο μαζί μας είναι μία ακόμα ηχηρή απάντηση ότι αυτός ο αγώνας είναι δίκαιος, είναι το χρέος του εκπαιδευτικού απέναντι στους μαθητές του.

Ο αυταρχικός κατήφορος, οι αλλεπάλληλες δικαστικές προσφυγές και η καταστολή που επιστράτευσε η κυβέρνηση δείχνουν ότι δεν έχουν άλλο τρόπο για να προωθήσουν μια πολιτική που έχει μαζικά απορριφθεί από τον κλάδο.

Οι δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν τις απεργίες «παράνομες» είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, 112 από τις 114 απεργίες που έφτασαν στις αίθουσες των δικαστηρίων, τα τελευταία χρόνια, κρίθηκαν παράνομες. Με τον ν. Χατζηδάκη επιχειρούν να κλείσουν κάθε ρωγμή. Όμως, ένας δίκαιος αγώνας δεν μπορεί να σταματήσει από καμία δικαστική απόφαση.

Η απάντηση στην προσπάθεια να μπει στον γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα και να ακυρωθεί κάθε δυνατότητα αντίδρασης των σωματείων, δεν μπορεί να περάσει αναπάντητη.

Ο αυταρχισμός και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστική δράσης σπάει στην πράξη, με τις αποφάσεις και την ανυπότακτη στάση των συνδικάτων.

Καμία αναμονή, καμία αυταπάτη για λύσεις «από τα πάνω». Έχουμε πια εμπειρία. Η κάθε κυβέρνηση πατάει στους νόμους της προηγούμενης και επεκτείνει το αντιλαϊκό νομοθετικό οικοδόμημα. Οι περικοπές με τις Υπουργικές Αποφάσεις Φίλη για το Ολοήμερο έμειναν άθικτες από τη σημερινή κυβέρνηση. Οι σημερινοί νόμοι της αξιολόγησης «πατάνε» στον νόμο 4547/18 του Γαβρόγλου.

Η προώθηση της λεγόμενης «αξιολόγησης» είναι δέσμευση και των τριών μνημονίων, που προσπάθησαν να υλοποιήσουν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις.

Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Να δυναμώσουμε τον κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων, με συντονισμό σωματείων και Ομοσπονδιών. Έχουμε τεράστια εμπειρία για το πώς μπορούν να μείνουν στα χαρτιά οι αντιλαϊκοί τους νόμοι. Οι εργαζόμενοι, μέσα από τα σωματεία τους άφησαν ανενεργό τον νόμο του Βερναρδάκη για την αξιολόγηση στο Δημόσιο.

Ο αγώνας των δημοσίων υπαλλήλων κατάργησε την τιμωρητική τροπολογία της Γεροβασίλη που επανέφερε η Ν.Δ. Οι υγειονομικοί μέσα από την Ομοσπονδία τους (ΟΕΝΓΕ) άφησαν ανενεργό τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τη διευθέτηση του εργάσιμο χρόνου.

Τα σωματεία και η ζωντανή τους δράση άφησαν στα χαρτιά τις απεργοκτόνες διατάξεις των νόμων Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ) – Βρούτση (ΝΔ). Στην πράξη σπάσαμε τον νόμο της ΝΔ για τις διαδηλώσεις. Ο αγώνας φοιτητών και εργαζομένων άφησε ανενεργό τον νόμο της ΝΔ για την αστυνομία στα ΑΕΙ.

Ο αγώνας των συνδικάτων κουρέλιασε δεκάδες φορές τις δικαστικές αποφάσεις που έκριναν τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές. Η αταλάντευτη αγωνιστική στάση εκπαιδευτικών και μαθητών, η συσπείρωση και η αγωνιστική συμπόρευση όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων, όπως εκφράστηκε και μέσα από την σύσκεψη 200 Συνδικαλιστικών οργανώσεων στις 5/10 στην Αθήνα στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, είναι ο δικός μας δρόμος. Ο δρόμος για να βγουν οι ανάγκες μας στο προσκήνιο, για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση.

Η μάχη ενάντια στον αντιδραστικό νόμο της κυβέρνησης και συνολικά απέναντι στη αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί, με όλες τις μορφές και όλα τα μέσα. Τώρα είναι η ώρα της κλιμάκωσης:

Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ την επαναπροκήρυξη απεργίας – αποχής από την «αξιολόγηση» και τα σχέδια κατηγοριοποίησης του σχολείου, με αποφάσεις ΔΟΕ – ΟΛΜΕ. Δεν παραδίδουμε το όπλο της απεργίας – αποχής. Ακυρώνουμε τα σχέδια κατηγοριοποίησης και ταξικής διαφοροποίησης των σχολείων στην πράξη.

Αξιοποιούμε όλα μέσα όπως διευκολυντικές στάσεις εργασίας.
Σε κάθε περίπτωση ο κλάδος θα απαντήσει συντεταγμένα αξιοποιώντας όλες τις μορφές συλλογικής δράσης, σε επίπεδο συλλόγων διδασκόντων. Η «αξιολόγηση» θα ακυρωθεί στην πράξη.

Ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά. Προσυπογράψαμε το κάλεσμα των Ομοσπονδιών-Εργατικών Κέντρων – Σωματείων, που διοργάνωσαν τη μεγάλη σύσκεψη στο γήπεδο του Σπόρτινγκ στις 5/10.

Προχωράμε με μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, μαζί με τους γονείς, ενάντια στις μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων, για την κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό.

Προχωράμε στις 25 Οκτωβρίου σε μέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης για το σύνολο των προβλημάτων των σχολείων (κενά, συγχωνεύσεις, υποδομές, «αξιολόγηση» κ.α.) με συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις, διαδηλώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Ενημερώνουμε τους γονείς σε κάθε σχολείο με το γράμμα του Συλλόγου μας. Αξιοποιούμε μαζικά το γράμμα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).

Συμμετέχουμε μαζικά στα Πανεργατικά Συλλαλητήρια στις 4/11, για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη δουλειά και τη ζωή και ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη.

Προετοιμάζουμε πανεργατική 24ωρη απεργιακή απάντηση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής.

Ενεργοποιούμε όλες τις δια ζώσης διαδικασίες του Συλλόγου μας (Γ.Σ., Συσκέψεις…). Προχωράμε συντεταμένα στις αρχαιρεσίες για νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας 24/11/2021.

Το ΔΣ

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» Αποστόλη Παπαγιαννόπουλου στην παράσταση διαμαρτυρίας γονιών και εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας, χθες Δευτέρα 18/10/2021, ενάντια στις συγχνωνεύσεις τμημάτων…Δευτέρα, 18/10/2021

Παράσταση διαμαρτυρίας γονιών και εκπαιδευτικών
στο υπουργείο Παιδείας.
Aποστόλης Παπαγιαννόπουλος
Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Ανατολική Αττικής
«Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ, 18/10/2021

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΟΝΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!Δευτέρα, 18/10/2021

Από την Παράσταση διαμαρτυρίας γονιών και εκπαιδευτικών
στο υπουργείο Παιδείας

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δελτίο Τύπου από την Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα, 18/10

Εκπαιδευτικοί και γονείς απαίτησαν να μην συγχωνευτεί κανένα τμήμα, να καλυφθούν όλα τα κενά άμεσα με προσλήψεις εκπαιδευτικών!

Το Υπουργείο Παιδείας έδωσαν μέσα σε ένα βράδυ οδηγία για μαζικές συγχωνεύσεις εκατοντάδων τμημάτων σε όλη την Ελλάδα, η οποία άρχισε αμέσως να υλοποιείται, με τη δημιουργία τμημάτων μέχρι και 27- 28 παιδιών!

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται η υποκρισία της Κυβέρνησης ότι δήθεν νοιάζεται για τη βελτίωση του σχολείου, όταν εν μέσω πανδημίας στοιβάζει τους μαθητές, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και αδιαφορώντας παντελώς για την κάλυψη των μορφωτικών και εκπαιδευτικών κενών που έχουν συσσωρευτεί όλο αυτό το διάστημα λόγω των κλειστών σχολείων.

Η ανάγκη για μείωση των μαθητών ανά τάξη είναι πιο επίκαιρη και επιτακτική από ποτέ, και αντ΄αυτού η Κυβέρνηση προσπαθεί να «καλύψει» τα κενά σε εκπαιδευτικούς κλείνοντας και συγχωνεύοντας τμήματα, και μάλιστα εν μέσω της σχολικής χρονιάς, αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες που θα υπάρξουν στους μαθητές.

Άμεση απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια δόθηκε από εκπαιδευτικούς και γονείς στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αλλά και στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, όπου συμμετείχαν σύλλογοι εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τοπικές Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων, καθώς και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής , που απαίτησαν να μην πραγματοποιηθεί καμία συγχώνευση και να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά με προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Από τη συνάντηση αντιπροσωπείας των εκπαιδευτικών και των γονιών με εκπροσώπους του Υπουργείου φάνηκε για μία ακόμα φορά η αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών και η εμμονή του Υπουργείου να μην αναιρέσει την απόφασή του και να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις.

Ένα από τα «επιχειρήματα» που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ότι «παλιά ήμασταν 40 ανά τάξη και μάθαμε γράμματα»!! Φαίνεται ότι το Υπουργείο όταν μιλά για «εκσυγχρονισμό» εννοεί να γυρίσουν τα σχολεία 50 χρόνια πίσω, και όχι να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών με βάση τις δυνατότητες της σημερινής εποχής- δυνατότητες που μπορούν να δώσουν στα παιδιά σύγχρονες υποδομές, επιστημονικό προσωπικό και ουσιαστική μόρφωση.

Στις δηλώσεις του Υπουργείου ότι «είναι νόμος και πρέπει να εφαρμοστεί», απαντάμε ότι οι νόμοι που θέλουν τα παιδιά στοιβαγμένα σε 25αρια και 28αρια τμήματα, μέσα σε άθλια κοντέινερς, με σχολεία να πλημμυρίζουν στις πρώτες βροχές και να μην έχουν εκπαιδευτικούς μέσα Οκτώβρη, θα μας βρουν απέναντι!

Για την κάλυψη των κενών απάντησαν ότι έχουν γίνει χιλιάδες προσλήψεις και όσα κενά απομένουν είναι λόγω αδειών εγκυμοσύνης και ασθενείας, επαναλαμβάνοντας τα όσα είπε η Υπουργός Παιδείας και προκαλώντας οργή, τη στιγμή που οι πολιτικές της αδιοριστίας όλων των κυβερνήσεων οδηγούν στο να ξεκινά κάθε σχολική χρονιά με χιλιάδες κενά, τα οποία καλύπτονται από συμβασιούχους και ποτέ στο σύνολό τους!

Ανέφεραν ότι η Γ’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών θα πραγματοποιηθεί τέλη Οκτώβρη, αφήνοντας χιλιάδες παιδιά χωρίς δασκάλους και καθηγητές ή παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες χωρίς στήριξη για δύο ολόκληρους μήνες!

Η μείωση του κόστους στην εκπαίδευση, η υποβάθμιση της μόρφωσης για την πλειοψηφία των παιδιών και η μετατροπή των σχολείων σε πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας και κερδοφορίας αποτελεί διαχρονική πολιτική επιλογή όλων των Κυβερνήσεων.

Δεν υπάρχει πια καμία αυταπάτη πως ό,τι έχουμε κερδίσει, το κερδίσαμε μόνο με τους αγώνες μας! Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, για να εμποδίσουμε κάθε απόπειρα καταπάτησης των δικαιωμάτων των μαθητών μας, για να διεκδικήσουμε σύγχρονο σχολείο και μόρφωση για όλους!

Κατά τη διάρκεια τη σημερινής διαμαρτυρίας, και αφού έχουν προηγηθεί κινητοποιήσεις του συλλόγου εκπαιδευτικών «ο Σωκράτης» και των συλλόγων γονέων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στον Δήμο Αχαρνών, ενημερωθήκαμε ότι η διαδικασία συγχώνευσης τμημάτων στο Δημοτικό σχολείο Βαρυμπόμπης, Μαλακάσας και 10ου Αχαρνών διακόπηκε, και τα τμήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως είναι.

Η συμπόρευση εκπαιδευτικών και γονιών και ο ανυποχώρητος αγώνας μπορεί να ασκήσει πίεση και να φέρει αποτελέσματα!

Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε να παλεύουμε και να απαιτούμε:

-Να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα, σε κανένα σχολείο! Έγκριση τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών!

-Προσλήψεις εκπαιδευτικών εδώ και τώρα, με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.

To ΔΣ

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Εμμένει το υπουργείο με επιχείρημα ότι «κάποτε στις τάξεις ήταν 40 παιδιά»!

΄΄ΠΑΓΩΝΟΥΝ΄΄ ΟΙ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΣΕ 3 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣΣΤΟ 10ο ΑΧΑΡΝΩΝ, ΣΤΗ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΛΑΚΑΣΑ.

Η εμμονή του υπουργείου Παιδείας στις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία, που θα οδηγήσει σε τμήματα 25 μαθητών, επιβεβαιώθηκε και από τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και γονείς έξω από το κτίριο του ΥΠΑΙΘ στο Μαρούσι, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για τις συγχωνεύσεις. 

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, καθώς και τοπικές Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων από σχολεία όπου ήδη εφαρμόζεται η απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, δρομολογούνται συμπτύξεις τμημάτων και μετακινήσεις εκπαιδευτικών για να καλυφτούν τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, αντί να γίνουν μαζικές προσλήψεις. Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα! Έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών, προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά.

Η εμμονή της κυβέρνησης για συγχώνευση των τμημάτων προκύπτει από την ενημέρωση που έγινε στους συγκεντρωμένους, μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών και γονιών με εκπρόσωπο του υπουργείου.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου, προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφαση, έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει επιχειρήματα του τύπου «κάποτε κάναμε μάθημα με 40 παιδιά και βγάζαμε επιστήμονες»!

Από την πλευρά τους, εκπαιδευτικοί και γονείς τόνισαν ότι θα συνεχίσουν μέσα στα σχολεία τον αγώνα τους, ο οποίος φέρνει αποτελέσματα, όπως έγινε στην περίπτωση αρκετών σχολείων της Ανατολικής Αττικής του συλλόγου «Σωκράτη», όπου χάρη στις έντονες αντιδράσεις, οι συγχωνεύσεις τμημάτων έχουν παγώσει…

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΣΩΚΡΑΤΗ»


Παράσταση διαμαρτυρίας γονιών και εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας
Aποστόλης Παπαγιαννόπουλος
Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Ανατολική Αττικής
«Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»


/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Πρόγραμμα Δράσης του Συλλόγου μας την εβδομάδα 18/10 –22/10/2021

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΔΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/10 ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
σας ενημερώνουμε για τις δράσεις του Συλλόγου μας την εβδομάδα αυτή και σας καλούμε να τις στηρίξετε μαζικά!

  1. Δευτέρα 18/10 καλούμε στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΟΝΙΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στο ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ στις 13.30, ενάντια στις περίπου 1000 προωθούμενες συμπτύξεις –συγχωνεύσεις πανελλαδικά (και στο σύλλογό μας στα δημοτικά Βαρυμπόμπης, 10ο 14ο Αχαρνών και στη Μαλακάσα) εν μέσω σχολικής χρονιάς και πανδημίας! Να μη γίνει καμία!!!

2 . ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφοι, την εβδομάδα αυτή, με δεδομένο ότι θα γίνουν Γ.Σ. των Συλλόγων σε όλη τη χώρα και Ολομέλεια Προέδρων το Σάββατο 23/10, όπου τελικά θα καταληχθεί η στάση του Κλάδου μας για τη συνέχεια. Με δεδομένο επίσης ότι οι προηγούμενες ημερομηνίες που έβαζε το ΥΠΑΙΔ έχουν παρέλθει και για την ώρα δεν υπάρχει κάτι καινούριο.

Με βάση αυτά, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

Για την περίπτωση που κληθούν συνάδελφοι σε τέτοια συνεδρίαση ισχύουν οι κυλιόμενες στάσεις εργασίας (1 ώρα στάση) που έχει κηρύξει το ΔΣ του Συλλόγου μας και αφορούν τέτοιες τυχόν συνεδριάσεις, είτε αυτές κληθούν μεταξύ 13.15-14.00 είτε άλλη ώρα μέσα στο εργασιακό ωράριο και μόνο μέσα σε αυτό.

Στην περίπτωση αυτή οι συνάδελφοι ενημερώνουν τον Σύλλογο, δηλώνουν στάση και φεύγουν.

Συνάδελφοι, συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στον Σύλλογό μας και συλλογικά!

Το ΔΣ

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΤΑ Δ.Σ. ΔΟΕ ΚΑΙ ΟΛΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Μετά την απόφαση του εφετείου σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  1. Τις επόμενες ημέρες δεν προχωράμε σε καμία συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για την αυτοαξιολόγηση. Θα αποφασίσουμε συλλογικά και οργανωμένα, οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία μας τη στάση του κλάδου. Κανένας να μην προτρέξει σε συνεδριάσεις των Συλλόγων.
  2. Από την ίδια την Υπουργική Απόφαση δεν προβλέπεται καμία ειδική συνεδρίαση των Συλλόγων για την αυτοαξιολόγηση μετά τις 10 Οκτωβρίου, που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία. Άρα και τυπικά οι διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες δεν μπορούν να καλέσουν σε αυτές τις συνεδριάσεις.
  3. Απαιτούμε εδώ και τώρα από τα Δ.Σ ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, με βάση τις εξελίξεις, να λάβουν άμεσα όλα τα μέτρα, ώστε η Απεργία Αποχή να συνεχιστεί και να οργανωθεί η επιτυχία της. Απέναντι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την αντιεκπαιδευτική πολιτική δεν κάνουμε βήμα πίσω.

Ο αυταρχισμός και οι δικαστικές αποφάσεις δε μας σταματά! Ο μαζικός αγώνας μας, που συναντά την αλληλεγγύη του λαού και των συνδικάτων είναι αυτό που στριμώχνει την κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας και το αναγκάζει να καταφεύγει σε αυταρχισμό και ψέματα.

\Να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση όλο το αντεργατικό και αντιεκπαιδευτικό νομοθετικό πλαίσιο και φυσικά καμία σύμπτυξη συγχώνευση τμημάτων!

Επικοινωνούμε με τον Σύλλογό μας για κάθε πρόβλημα. Κανείς μόνος!

Το ΔΣ

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, το σημερινό πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο αναβάλλεται λόγω καιρικών συνθηκών! Θα ενημερωθείτε για νέα ημερομηνία. Παράκληση να σταλεί στους συναδέλφους και στις ομάδες των σχολείων ώστε να μην κατέβουν συνάδελφοι και εγκλωβιστούν στην κακοκαιρία και στα τραγικά δυστυχώς αποτελέσματά της λόγω έλλειψης σύγχρονων υποδομών!

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Παπαγιαννόπουλος Αποστόλης

/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Loading...