Συγκέντρωση ενάντια στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αχαρνών (εικ)

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης Σωματεία και φορείς του Μενιδίου, έξω από την πύλη του Κέντρου Υγείας Αχαρνών στο Ολυμπιακό Χωριό, καταγγέλλοντας τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Κέντρου όπως και τα σχέδια μετατροπής του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι» σε νοσοκομείο «μιας νόσου» με τη συμμετοχή και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Σωκράτης»…

Οι εργαζόμενοι μοίρασαν την ανακοίνωσή τους και ενημέρωναν συναδέλφους τους που πήγαιναν στο Κέντρο για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία εν μέσω πανδημίας αφήνει υποστελεχωμένες τις δημόσιες δομές Υγείας και ενισχύει ποικιλόμορφα τους εμπόρους της Υγείας, όπως συμβαίνει και στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας, που συστεγάζεται στο ίδιο κτίριο με την Πολυκλινική της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), με την κάλυψη των λεγόμενων Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ανανεώνοντας το αγωνιστικό ραντεβού στις επόμενες κινητοποιήσεις που οργανώνει το εργατικό – λαϊκό κίνημα, στο τέλος της συγκέντρωσης διατυπώθηκαν τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων:

• Να επιταχθούν άμεσα οι ιδιωτικές δομές Υγείας χωρίς αποζημίωση.
  • Να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων το Κέντρο Υγείας Αχαρνών. Η Πολυκλινική να περάσει άμεσα στο ΕΣΥ μαζί με όλο το προσωπικό που διαθέτει και τον τεχνολογικό εξοπλισμό.
  • Να αναβαθμιστεί η συγκοινωνιακή σύνδεση του δήμου με το Κέντρο Υγείας.
  • Να ενταθούν οι ρυθμοί για γρήγορο και ασφαλή εμβολιασμό του πληθυσμού.
  • Ειδική φροντίδα για τις πιο ευπαθείς ομάδες της περιοχής, οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες και Ρομά με ειδικά ενημερωτικά – διαγνωστικά συνεργεία στις περιοχές που μένουν και στους χώρους που συχνάζουν.
  • Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, στοχευόμενα ιδιαίτερα στους μεγάλους χώρους δουλειάς.