Αγώνας ενάντια στη δημιουργία χωματερής-καύσης σκουπιδιών στο Γραμματικό

Αγώνας ενάντια στη δημιουργία χωματερής-καύσης σκουπιδιών στο Γραμματικό

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Πέμπτη 29/4/21 στη συμβολή των οδών Κατεχάκη και Άντερσεν 6, έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ στις 10.30 π.μ.!

Η Επιτροπή Αγώνα σωματείων-φορέων και κατοίκων του δήμου Διονύσου στηρίζει το δίκαιο αγώνα των κατοίκων του Βαρνάβα, Γραμματικού, Μαραθώνα αλλά και της ευρύτερης περιοχής, που χρόνια τώρα δίνουν ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στα σχέδια της ΝΔ σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ χτες, της Περιφέρειας και των δημοτικών Αρχών, βάζοντας εμπόδια στη δημιουργία χωματερής-καύσης σκουπιδιών στην περιοχή του Γραμματικού, αντίστοιχη με αυτή της Φυλής.

Με απαράδεκτες μεθοδεύσεις η περιφερειακή Αρχή του Γ. Πατούλη και η διοίκηση του ΕΣΔΝΑ, όπου προεδρεύει ο Β. Κόκκαλης, επιχειρούν να στήσουν μια νέα Φυλή στην περιοχή μας, συνεχίζοντας απτόητοι τον καταστροφικό για το περιβάλλον και την υγεία σχεδιασμό της προηγούμενης διοίκησης της Ρ. Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, αγνοούν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των κατοίκων και φορέων της ευρύτερης περιοχής μας με τη θερμή και έμπρακτη συμπαράσταση της κοινότητας Βαρνάβα.

Μας προκαλούν στοχεύοντας στην ολοκλήρωση του αντιλαϊκού εγχειρήματος που λέγεται «ΟΕΔΑ Βορειοανατολικής Αττικής», δημοπρατώντας τη «Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΜΕΑ) και Προδιαλεγμένων Οργανικών Αποβλήτων (ΜΕΒΑ) στην ΟΕΔΑ Βορειοανατολικής Αττικής», δηλαδή τη ΜΕΑ – ΜΕΒΑ Γραμματικού.

Οι απαράδεκτες και συνάμα προκλητικές μεθοδεύσεις ώστε να προχωρήσουν πάση θυσία την υλοποίηση του σχεδιασμού τους, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που λυμαίνονται τη διαχείριση των απορριμμάτων, δεν έχουν προηγούμενο.

Συγκεκριμένα, τα τεύχη δημοπράτησης του έργου όπως τα αποφάσισαν αποτελούν μνημείο:

• Σχεδιάζουν και μεθοδεύουν ΜΕΑ μέσω του «δικαιώματος προαίρεσης», σε αμιγή μονάδα βιοξήρανσης καθολικής παραγωγής αποβλήτων για καύση!
• Κατοχυρώνεται θεσμικά η αυθαιρεσία, καθώς η ΜΕΑ δημοπρατείται χωρίς να διαθέτει νόμιμη ΑΕΠΟ (Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων). Τα τεύχη δημοπράτησης επικαλούνται μια προ 18ετίας ΑΕΠΟ, αυτή που στην ουσία αφορούσε και αφορά το ΧΥΤΑ Γραμματικού. Η διοίκηση Πατούλη, έχοντας πλήρη συνείδηση των μαζικών αντιδράσεων που θα προσθέσει στις ήδη υπάρχουσες η επιβαλλόμενη προσφυγή στη διαδικασία έκδοσης νέων περιβαλλοντικών όρων, επιχειρεί να την αποφύγει.
• Θα κατασπαταληθούν κεντρικοί δημόσιοι πόροι, καθώς οδηγούμαστε σε μονάδα με προϋπολογισμό κατασκευής τριπλάσιο από τον προβλεπόμενο στο ΠΕΣΔΑ-2016.
• Νέα δεινά έρχονται για την ευρύτερη περιοχή μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Β/Α Αττικής μέσω της, τύπου «ΧΥΤΑ Φυλής», σχεδιαζόμενης επέκτασης του ΧΥΤΑ Γραμματικού.

Γνωρίζουμε καλά ότι αυτά που ετοιμάζουν αποτελούν κόλαφο ενάντια στην υγεία και τη ζωή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής μας, αλλά και του περιβάλλοντος.

Δε μείναμε και δε θα μείνουμε με «σταυρωμένα τα χέρια» να περιμένουμε την καταστροφή μας.

Αυτός ο αγώνας είναι ανάγκη να συνεχιστεί, γιατί αυτές είναι οι συνέπειες της πολιτικής που βλέπει σαν κόστος τις δαπάνες του κράτους για την προστασία της Υγείας μας, που καταστρέφει το περιβάλλον και υποβαθμίζει συνολικά τη ζωή μας, αλλά ταυτόχρονα πρόθυμα φουσκώνει τις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος μας. Είναι ολοφάνερο ότι δεν μπορούμε σήμερα να συζητάμε για μπαλώματα μιας κατάστασης, η οποία δεν μπαλώνεται! Δεν περιμένουμε παθητικά. Μπαίνουμε μπροστά διεκδικώντας αγωνιστικά τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.

Καλούμε την Πέμπτη 29/4/21 στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του ΕΣΔΝΑ (Κατεχάκη και Άντερσεν 6) σωματεία, φορείς, κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μας να συμμετέχουν στην αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στο έγκλημα που εξελίσσεται στον τόπο μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΦΟΡΕΩΝ – ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΙΟΝΥΣΟΥ (ΟΓΕ)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

.