Εκπαιδευτικοί , γονείς και μαθητές διεκδικήσαμε μέτρα προστασίας και κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων

Ο Σύλλογος μας «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» μαζί με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία την Τετάρτη 15 του Σεπτέμβρη με μια μαζική συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή δώσαμε μαχητική απάντηση στα αντιεκπαιδευτικά και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, που τσακίζουν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Με τοποθετήσεις από το βήμα της συγκέντρωσης αναδείξαμε τις ευθύνες της κυβέρνησης που επιμένει να μην ικανοποιεί τα αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών που θα διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, ούτε παίρνει μέτρα για την κάλυψη των μορφωτικών κενών που έχουν συσσωρευτεί.

Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας και σε συμπόρευση με τους μαθητές και τους γονείς, θα μπούμε φραγμός σε αυτά τα σχέδια -όπως μπήκαμε και στο μέτρο των καμερών στις τάξεις, στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και στην «αξιολόγηση»- διεκδικώντας μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Θα είμαστε εδώ και θα παλεύουμε για το σχολείο που έχουν ανάγκη οι μαθητές μας, για το σχολείο που θα καλύπτει τις μορφωτικές τους ανάγκες.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στο θεατράκι της Γκράβας, όπου θα πραγματοποιηθεί η Πανελλαδική Σύσκεψη ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ.

Το ΔΣ