ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Συνάδελφοι,
Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κρίνει την απεργία-αποχή μας παράνομη (όχι καταχρηστική). Επίσης αναφέρεται στην απόφαση ότι «απορρίπτεται το αίτημα του Υπουργείου περί απαγόρευσης της συνέχισης της επίμαχης απεργίας, καθόσον δεν υπάρχει ρητή νομοθετική πρόβλεψη για τη δικαστική διακοπή της…».
Το σκεπτικό βασίζεται στον νόμο Χατζηδάκη και οι 2 βασικές αιτιάσεις είναι η «μη υποβολή στον ΟΜΕΔ αιτήματος διεξαγωγής δημόσιου διαλόγου» και η «μη διάθεση προσωπικού εγγυημένης ελάχιστης υπηρεσίας».
Η επόμενη κίνηση των Ομοσπονδιών (η ΔΟΕ το έχει ήδη αποφασίσει, η ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει την Παρασκευή το πρωί) είναι να προσφύγουν απέναντι στην απόφαση ζητώντας έφεση άμεσα (το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα). Με αυτόν τον τρόπο η απεργία θα είναι σε ισχύ μέχρι να τελεσιδικήσει. Ταυτόχρονα θα ζητήσουν από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ της Δευτέρας 4/10 να επαναπροκηρύξει την απεργία έτσι ώστε να καλυφθούν εκ νέου οι συνάδελφοι.
Άρα όσοι Σύλλογοι Διδασκόντων δεν έχουν αποφασίσει ως χθες το μεσημέρι να το πάνε την επόμενη εβδομάδα. Όσοι έχουν ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία να στείλουν τις συλλογικές δηλώσεις συμμετοχής στην Απεργία Αποχή στον Σύλλογο.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
πέρα όμως από τα διαδικαστικά και τους νομικούς ελιγμούς το βασικό είναι ο αγώνας μας να δυναμώσει, να συσπειρωθούμε ακόμα πιο πολύ στον Σύλλογό μας ΄΄Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ΄΄ και να προετοιμαστούμε για απεργιακό αγώνα, μαζικές κινητοποιήσεις και Γενικές Συνελεύσεις.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Αποστόλης Παπαγιαννόπουλος

.