ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΟΝΙΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/10 ΣΤΙΣ 13.30 ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Πετσοκόβουν τμήματα και τσακίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Ούτε να το σκέφτονται το ΥΠΑΙΘ και η Διεύθυνση Αν. Αττικής για συγχωνεύσεις τμημάτων!

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΟΝΙΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/10 ΣΤΙΣ 13.30 ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
Το ΥΠΑΙΘ, στο πλαίσιο της εφαρμογής ενός σχολείου στην υπηρεσία της αγοράς (με περικοπές των κρατικών πόρων, με κάλυψη των κενών και των ελλείψεων με όσο το δυνατόν λιγότερο προσωπικό) για να καλύψει τα χιλιάδες κενά, χωρίς να προχωρά σε νέες μαζικές προσλήψεις, καλεί με προφορικές οδηγίες τις Διευθύνσεις να διαχειριστούν το πρόβλημα με το υπάρχον προσωπικό. Ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, δρομολογούν συμπτύξεις τμημάτων και μετακινήσεις εκπαιδευτικών.

Η Διεύθυνση Π.Ε Αν. Αττικής, υπηρετώντας αυτή την πολιτική, ξεκίνησε την επίθεσή της και άρχισε τα τηλέφωνα σε διευθυντές σχολικών μονάδων, για να προχωρήσουν σε συμπτύξεις τμημάτων. Καλούν σήμερα να βγάλουν εκπαιδευτικούς υπεράριθμους, εκεί που ο συνολικός αριθμός της τάξης δεν ξεπερνά τους 25 μαθητές.

Αδιαφορούν προκλητικά για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η πολιτική στη μόρφωση των μαθητών, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής φροντίδας και φοιτούν σ΄ αυτά τα τμήματα. Και όλα τα παραπάνω εν μέσω πανδημίας που είναι επιτακτική ανάγκη να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη.

Αυτή είναι η περιβόητη αναβάθμιση που διαφημίζει κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ !

ΘΥΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ, ΤΟ 10ο ΚΑΙ ΤΟ 14ο ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ

Απαιτούμε:
• Να μην κλείσει ούτε 1 τμήμα! Έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών.
• Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά.

Το ΔΣ

.