Ομιλία του Απ. Παπαγιαννόπουλου, προέδρου του ΣΕΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης», στο χθεσινό πανεργατικό συλλαλητήριο στις 4/11/2021

Βίντεο από την ομιλία του Απ. Παπαγιαννόπουλου, προέδρου του ΣΕΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης», στο χθεσινό πανεργατικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη!

Τη φωνή του αγώνα των εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, «για ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, που δε θα τους διαχωρίζει, θα παρέχει ενιαία γνώση, θα τους μορφώνει και δε θα τους εξοντώνει», μετέφερε ο Αποστόλης Παπαγιαννόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Σωκράτης», μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

Από το βήμα του συλλαλητηρίου αναρωτήθηκε πως αξιολογεί το υπουργείο Παιδείας τη δική του ευθύνη για το περιστατικό χθες το πρωί στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας που έπεσε ένα ολόκληρο ταβάνι και ευτυχώς η δασκάλα πρόλαβε να βγάλει τους μαθητές από την αίθουσα, γιατί αλλιώς θα μιλούσαμε για τραγωδία.

Οι εκπαιδευτικοί νιώσαμε στο πετσί μας, με τις αλλεπάλληλες δικαστικές προσφυγές, τις απειλές και την τρομοκρατία όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που έχει χτιστεί από τις κυβερνήσεις της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ».

Σε άλλο σημείο επισήμανε πως «η προσπάθεια να μπει στον γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, να βγάλουν εκτός νόμου το δικαίωμά μας να απεργούμε, να διαμαρτυρόμαστε, να διαδηλώνουμε, να οργανωνόμαστε στα σωματεία μας δεν μπορεί να περάσει αναπάντητη.

Κατέληξε λέγοντας: «Είμαστε υπερήφανοι που σήμερα ανταμώνουμε στον δρόμο του αγώνα με όλους τους εργαζόμενους. Ο αγώνας μας είναι κοινός, είναι δίκαιος».