Αναφορικά με τον τρόπο που θα διεξαχθούν φέτος οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας

Συνάδελφοι, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, φέτος για πρώτη φορά δε θα δοθεί ειδική άδεια στους εκπαιδευτικούς την ημέρα της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και των εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.του Συλλόγου μας.

Κυβέρνηση και Υπουργείο στοχεύουν στην μείωση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην εκλογική διαδικασία. Πρόκειται για άλλη μια προσπάθειά τους να υπονομεύσουν τη δύναμη των σωματείων, τα οποία με τη δράση τους συνιστούν τροχοπέδη στα αντιδραστικά και αντιεκπαιδευτικά σχέδιά τους.

Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που το Υπουργείο Παιδείας, στηριζόμενο στον απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη, προσφεύγει στα Δικαστήρια, για να καταδικαστεί και να βγει παράνομη η όποια απεργιακή κινητοποίηση ή μορφή αγώνα μας, η μαζική συμμετοχή μας στις εκλογές αποκτά ιδιαίτερο βάρος και σημασία για την ενίσχυση του Συλλόγου μας.

Όπως πέρυσι μαζικά, συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, ακυρώσαμε στην πράξη τις ηλεκτρονικές εκλογές, που θέλησαν να μας επιβάλουν, έτσι και φέτος σας καλούμε να λάβετε μαζικά μέρος στη δια ζώσης εκλογική διαδικασία. Δίνουμε, και με αυτόν τον τρόπο, μια δυναμική απάντηση σε Κυβέρνηση, Υπουργείο Παιδείας και στην πολιτική των απειλών και ποινών που ακολουθούν, για να φοβίσουν, να διασπάσουν τον κλάδο μας και να αποτρέψουν τον οργανωμένο αγώνα μας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» αποφάσισε :

1. να καλέσει τα μέλη του σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Τρίτη 23 του Νοέμβρη, στις 5:30 μ.μ. στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών (Λιοσίων 42 Μενίδι).
  2. Η εκλογική διαδικασία, θα πραγματοποιηθεί και στους τρεις δήμους από τις 9:30 π.μ και θα λήγει στις 17:00 σε διαφορετικές μέρες. Οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό τμήμα τους διευκολύνει.

Εκλογές στον Δήμο Ωρωπού :
Δευτέρα 29 Νοεμβρίου από τις 9:30 έως 17:00 Εκλογικό Τμήμα:
Παλιές Φυλακές Ωρωπού : Γραφεία Συνταξιούχων
Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου από τις 9:30 έως 17:00 Εκλογικό Τμήμα :
Κοινοτική Αίθουσα Καπανδριτίου

Εκλογές στον Δήμο Διονύσου :
Τρίτη 30 Νοεμβρίου από τις 9:30 έως 17:00 Εκλογικό Τμήμα : Κοινότητα Άνοιξης – Κανάρη 3 (δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο)

Εκλογές στον Δήμο Αχαρνών :
Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου από τις 9:30 έως 17:00 Εκλογικό Τμήμα : Δημαρχείο Αχαρνών (υπόγεια αίθουσα εκδηλώσεων)

Το Δ.Σ