ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!!! ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΙΣΧΥΕΙ η απόφαση του Συλλόγου μας και συγκεκριμένα τα σημεία Α, Β, Γ, Δ

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!!! ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΙΣΧΥΕΙ η απόφαση του Συλλόγου μας και συγκεκριμένα τα σημεία Α, Β, Γ, Δ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, για τις επόμενες δύο ημέρες ισχύει στο ακέραιο η απόφαση του Συλλόγου μας και συγκεκριμένα τα σημεία Α, Β, Γ, Δ. Μπορείτε να στέλνετε το ενημερωτικό αυτό στους γονείς. Δε δεχόμαστε πιέσεις και εκβιασμούς από κανέναν, καταγγέλλουμε στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας κάθε τέτοια προσπάθεια, απευθυνόμαστε στο Σωματείο μας για κάθε ζήτημα. Κάντε έκτακτες συσκέψεις των Συλλόγων Διδασκόντων σας ή συνεννοηθείτε με κάθε μέσο μεταξύ σας, ώστε να έχετε κοινή στάση.

Η ανακοίνωση του συλλόγου ανάμεσα στα άλλα γράφει:

Επισημαίνουμε προς όλους τους συναδέλφους:

Α) Τις επόμενες μέρες, και για όσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία και τα σχολεία θα είναι κλειστά, να μη μεταβούν στα σχολεία, να προστατεύσουν την ασφάλεια και την υγεία τους. Κανένας δεν μπορεί να τους υποχρεώσει για το αντίθετο. Είναι ευθύνη του ΥΠΑΙΘ και των Δ/νσεων Εκπαίδευσης να μην κινδυνεύσει κανένας συνάδελφος. ( Είδαμε συναδέλφους να προσπαθούν το πρωί να πάνε στα σχολεία να κάνουν τηλεκπαίδευση και να τραυματίζονται από τον παγετό, π.χ. Μαρούσι).

Β) Κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν από το σπίτι τους, και με δικά τους μέσα, την τηλεκπαίδευση. Η έλλειψη ή η αδυναμία χρήσης τεχνολογικών μέσων, η αδυναμία παροχής τηλεκπαίδευσης από το σπίτι για τεχνικούς αλλά και παιδαγωγικούς λόγους, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε κανενός είδους «κυρώσεις» σε συναδέλφους.

Γ) Οι Σύλλογοι Διδασκόντων, με συλλογικό τρόπο, να ενημερώσουν τους γονείς των μαθητών για τους λόγους που δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί η τηλεκπαίδευση, για το ότι υπό αυτές τις συνθήκες δε θα επιτρέψουν να δημιουργηθούν ακόμα μεγαλύτερες ανισότητες στους μαθητές, να απαξιωθεί η ίδια η εκπαιδευτική διαδικασία.

Δ) Δε θα γίνει αποδεκτή καμία αυθαιρεσία ή αυταρχική συμπεριφορά. Κάθε οδηγία του ΥΠΑΙΘ που παραβιάζει όλα τα παραπάνω πρέπει άμεσα να καταγγέλλεται στον Σύλλογό μας , που σε κάθε περίπτωση καλύπτει με κάθε τρόπο τους συναδέλφους.

Ο πρόεδρος
Παπαγιαννόπουλος Αποστόλης

.