ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ «ΛΑΘΗ» ΣΤΟΝ ΟΠΣΥΔ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ «ΛΑΘΗ» ΣΤΟΝ ΟΠΣΥΔ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στη σημερινή παρέμβαση στο ΥΠΑΙΘ και στη συνάντηση με τον Γ. Γραμματέα του Υπ. Παιδείας κ. Κόπτση, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών σωματείων και άμεσα ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι αναπληρωτές εκθέσαμε όλα τα προβλήματα που αφορούν στα «λάθη» των υποψηφίων στη διαδικασία συγκρότησης των νέων πινάκων ΕΑ και τονίσαμε ότι δεν μπορεί οι συνάδελφοι, επειδή δεν τους αναγνωρίζονται δικαιολογητικά, είτε να πέφτουν πολύ στους νέους πίνακες είτε πολύ περισσότερο να μείνουν έξω από τους πίνακες, δηλαδή άνεργοι!

Τη στιγμή μάλιστα που αναγνωρίστηκαν – και ορθά – τα λάθη των Διευθύνσεων, ενώ δε αναγνωρίζονται τα «λάθη» των υποψηφίων (όταν είναι γνωστό ότι η πλατφόρμα όχι μόνο δεν τους βοηθάει ούτε τους προστατεύει από τέτοια λάθη, αντίθετα τους δυσκολεύει πολύ!). Επιμείναμε δε να πάρει η πολιτική ηγεσία την ευθύνη και να δώσει λύση, δηλαδή να διορθωθούν τα «λάθη» αυτά με κάθε τρόπο και να μπουν όλοι οι συνάδελφοι στους πίνακες.

Ο Γ. Γραμματέας επικαλέστηκε τις αυστηρές χρονικές προθεσμίες του ΑΣΕΠ και ότι γι’ αυτό, αφού διορθώθηκαν τα λάθη των Διευθύνσεων, τα ονόματα των υποψηφίων στάλθηκαν στο ΑΣΕΠ από την Παρασκευή 15/7 και ήδη τα επεξεργάζεται.

Επανέλαβε δε τα ήδη γνωστά, ότι οι μόνιμοι διορισμοί που ανακοινώθηκαν θα γίνουν με τους παλιούς πίνακες, οι προσλήψεις αναπληρωτών το 2022-23 θα γίνουν από τους νέους προσωρινούς πίνακες, οι ενστάσεις θα γίνουν πάνω σε αυτούς τους προσωρινούς πίνακες και όσοι συνάδελφοι δικαιωθούν θα μπουν στους μόνιμους πίνακες που θα βγουν το καλοκαίρι του 2023, οπότε θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως αναπληρωτές τη δεύτερη αυτή χρονιά.

Άρα οι συνάδελφοι που αποκλείστηκαν από τους προσωρινούς πίνακες θα μείνουν άνεργοι τουλάχιστον 1 χρόνο, δηλ. το 2022-23, και αν δε δικαιωθούν από την ένσταση θα μείνουν άνεργοι δύο χρόνια, δηλαδή το 2022-23 και το 2023-24 …για ένα τεχνικό λάθος! Έλεος!

Στη συνάντηση κατατέθηκε και κείμενο με πάνω από 130 υπογραφές εξ ονόματος πάνω από 1000 συναδέλφων που έχουν κάνει ομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχουν πεταχτεί έξω από τους πίνακες γιατί δεν τους αναγνωρίστηκε το σεμινάριο ΕΑ, ενώ έχουν ανεβάσει τη βεβαίωση αλλά όχι το συμπληρωματικό έγγραφο με τα αναλυτικά χρονικά όριά του.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
η λύση βρίσκεται στη συλλογική στάση και δράση μέσα από τα σωματεία μας, τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και τις ΕΛΜΕ, μέσα από αυτά διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, μέσα από αυτά θα απαιτήσουμε να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος από τους πίνακες και να προσμετρηθούν όλα όσα κατέθεσαν όλοι οι συνάδελφοι.

Παράλληλα, μέσα από τα σωματεία μας πρέπει να διεκδικήσουμε την κατάργηση όλων των νόμων που οδηγούν τελικά σε απολύσεις κι όχι σε προσλήψεις και το δικαίωμά μας στη δουλειά με εισιτήριο το πτυχίο μας.

Το ΔΣ

.