Εγγραφή των αναπληρωτών στον σύλλογο- Συνδρομές

Εγγραφή των αναπληρωτών στον σύλλογο- Συνδρομές

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι αναπληρωτές

Σε μία περίοδο που η πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ γίνεται ολοένα και πιο επιθετική απέναντι στα εργασιακά μας δικαιώματα, ενώ ταυτόχρονα προωθείται η εδώ και χρόνια η εδραίωση της ευέλικτης απασχόλησης, μονόδρομο αποτελεί η οργάνωση στα σωματεία μας! Ιδιαίτερα των αναπληρωτών συναδέλφων, που αποτελούν το πιο «ευάλωτο» κομμάτι των εκπαιδευτικών, εγκλωβισμένο στην ελαστική εργασία και με ελάχιστα δικαιώματα.

Το σωματείο και η συλλογική δράση δεν αποτελούν μόνο «ασπίδα» απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές κυβερνητικές πολιτικές ή στους διοικητικούς αυταρχισμούς και αυθαιρεσίες, αλλά και όπλο διεκδίκησης: διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας που καταστρατηγούνται, διεκδίκησης αξιοπρεπών μισθών και ανθρώπινων όρων διαβίωσης, διεκδίκησης σύγχρονων υποδομών και εξοπλισμού στα σχολεία, υπεράσπισης της μόρφωσης των παιδιών και του παιδαγωγικού μας ρόλου!

Γι αυτό είναι αναγκαίο όχι μόνο να υπάρχει το σωματείο μας, αλλά να είναι μαζικό και ζωντανό! Εκεί βρίσκεται η δύναμη του κάθε συναδέλφου!

Ο Σύλλογός μας, κατανοώντας την αγωνία των συναδέλφων, οι οποίοι απολύονται στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς και ζουν στην αβεβαιότητα για το πότε και αν θα επαναπροσληφθούν, αποφάσισε το ύψος της συνδρομής των αναπληρωτών να είναι 15 €, το ποσό δηλαδή που ζητά η ΔΟΕ.

Η συνδρομή για τους εκπαιδευτικούς του Μειωμένου ωραρίου και τους ωρομίσθιους κρίναμε ότι πρέπει να είναι το συμβολικό ποσό των 5 €.

Παρακαλούμε θερμά τους Δ/ντές – τις Δ/ντριες και τους Προϊσταμένους- τις Προϊσταμένες να ενημερώσουν τους συναδέλφους και αφού συγκεντρώσουν τις συνδρομές να ενημερώσουν ένα μέλος το Δ.Σ. του συλλόγου, ώστε να τις παραλάβει.

.