Οι φασιστικές αντιλήψεις δε χωράνε στα σχολεία μας!!!

Οι φασιστικές αντιλήψεις δε χωράνε στα σχολεία μας!!!

Εκπαιδευτικοί και γονείς προσπαθούμε μέσα από σωματεία και συλλόγους, μέσα από μαζικές διαδικασίες, να κάνουμε τα σχολεία χώρους διαπαιδαγώγησης και ολόπλευρης ανάπτυξης της προσωπικότητας των παιδιών. Ταυτόχρονα προσπαθούμε και με το ατομικό μας παράδειγμα να καλλιεργήσουμε αξίες και πρότυπα στους μαθητές μας και στα παιδιά μας, να δημιουργήσουμε ολοκληρωμένους ανθρώπους που θα έχουν σφαιρική αντίληψη του κόσμου γύρω τους, αλλά και διάθεση να δράσουν και να τον αλλάξουν προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.

Η διαπαιδαγώγηση του νέου ανθρώπου με τους παραπάνω στόχους έρχεται σε πλήρη αντίθεση με φασιστικές- ακροδεξιές αντιλήψεις, με οργανώσεις που δρουν ενάντια στον λαό και στους αγώνες του, που έχουν σαν πρότυπα φασιστικά καθεστώτα που αιματοκύλισαν τους λαούς, που προάγουν τον ρατσισμό και το μίσος.

Οι σύλλογοι γονέων, και πόσο μάλλον το ανώτερο όργανο εκπροσώπησής τους στην περιοχή, οφείλουν να επιδιώκουν τη βελτίωση των σχολείων και της ποιότητας της μόρφωσης, κάτι που δε συμβαδίζει ούτε κατά διάνοια με την εμπλοκή των εκπροσώπων τέτοιων συλλογικών οργάνων σε φασιστικές οργανώσεις, στις οποίες συμμετέχουν φασίστες- εγκληματίες ναζιστικών οργανώσεων, που χτυπούσαν και δολοφονούσαν αντιφασίστες και μετανάστες, που επιτίθονταν με μίσος σε εργάτες συνδικαλιστές που πάλευαν για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής. Γνωρίζουμε πολύ καλά πλέον, και μελετώντας την ιστορία μας, αλλά και από την πρόσφατη ζωντανή εμπειρία, τι σημαίνει φασισμός, ρατσισμός και εθνικισμός.

Καταδικάζουμε απερίφραστα (το ίδιο καλούμε να κάνει και η Ένωση Γονέων) την παρουσία του Προέδρου της Ένωσης Γονέων Αχαρνών στα εγκαίνια του κομματικού γραφείου του νέου κόμματος του Κασσιδιάρη, καταδικασθέντα εγκληματία και στο δικαστήριο αλλά και στη συνείδηση του ελληνικού λαού.
Προστατεύουμε τα παιδιά μας από το δηλητήριο του φασισμού! Ως εκπαιδευτικοί παλεύουμε να εφοδιάσουμε τους μαθητές μας με αξίες όπως η αλληλεγγύη στην τάξη τους, η συλλογικότητα, ο αγώνας για ένα καλύτερο μέλλον για το σύνολο του λαού! Δεν ανεχόμαστε- απομονώνουμε παντού τους φασίστες, αλλά και κάθε φασιστική- ναζιστική αντίληψη!

Από το Δ.Σ.


.