Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, Λιμάνι Ωρωπού (προβλήτα Ferry boat)

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, Λιμάνι Ωρωπού (προβλήτα  Ferry boat)

 Πέμπτη 9 Μαρτίου στις 13:30

Ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα. Προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «ο Σωκράτης» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη. Μεταξύ των θυμάτων και ο γιος συναδέλφισσας σε σχολείο του Ωρωπού.

Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί!, Προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο όλοι ήταν σχεδόν σίγουροι ότι θα συμβεί κάποια στιγμή, εκτός από …τους κυβερνώντες διαχρονικά, τις διοικήσεις του κρατικού ΟΣΕ και της ιδιωτικής «Hellenic Train». Ο «εκσυγχρονισμένος» και «απελευθερωμένος» σιδηρόδρομος όλων των κυβερνήσεων τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν συρμός θανάτου…

Ο λαός δεν μπορεί να γίνει ξανά μάρτυρας σε ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Αγωνιζόμαστε να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες της τραγωδίας που ζει ο λαός μας. Να αποκαλυφθούν και οι ένοχοι των κρατικών εγκλημάτων και να μην κρύβονται πίσω από τα «ανθρώπινα» λάθη, όταν οι ίδιοι φρόντισαν να μην υπάρχει καμία σύγχρονη υποδομή ασφαλείας, που στην εποχή μας παρέχεται από τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας. Ζητάμε την τιμωρία όλων των ενόχων. Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

Απαιτούμε:

ü      Καμία συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη.

ü      Σύγχρονες δημόσιες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

ü      Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας σε όλα τα Μ.Μ.Μ. και άμεση υλοποίηση των διεκδικήσεων των συνδικάτων του κλάδου.

ü      Ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε δημόσιες υποδομές και χώρους δουλειάς.

Ο Σύλλογος Π.Ε. Αν. Αττικής ο Σωκράτης καλεί εκπαιδευτικούς, μαθητικά συμβούλια, Συλλόγους Γονέων, Μαζικούς Φορείς Ωρωπού στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη μνήμη των θυμάτων, την Πέμπτη 9 Μαρτίου στις 13: 30, στο Λιμάνι Ωρωπού (προβλήτα Ferry boat)

Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές κι εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές!

Από το Δ.Σ.

.