Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η δημοσίευση της εγκυκλίου του Υπ. Παιδείας για έναρξη της απαράδεκτης και προσβλητικής διαδικασίας που ονομάζει «ατομική αξιολόγηση» για την σχολική χρόνια 2023 – 2024 ήταν κάτι αναμενόμενο. Η νέα πολιτική ηγεσία συνεχίζει στον ίδιο αντιεκπαιδευτικό δρόμο της προηγούμενης και αξιοποιεί τα ίδια μέσα. Δε μας εκπλήσσει!!

Ο Κλάδος μας είναι εξοπλισμένος με την ομόφωνη απόφαση της 92ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ και της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων ΕΛΜΕ, που καλύπτει όλους τους συνάδελφους και τις συναδέλφισσες και υπενθυμίζουμε πως αφορά την απεργία αποχή από όλο το εξωδιδακτικό κομμάτι που σχετίζεται με την «ατομική αξιολόγηση» (συναντήσεις, συμπλήρωση φορμών κτλ), το οποίο συμπληρώνεται και με τις στάσεις εργασίας που κηρύσσουν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ανά μήνα για τις δύο παρατηρήσεις του μαθήματος στην τάξη από τους Συμβούλους Εκπαίδευσης.

Ήδη πολλές εκατοντάδες εκπαιδευτικοί από την περσινή χρόνια έχουν υλοποιήσει την απόφαση του κλάδου και φέτος θα γίνουμε ακόμα περισσότεροι/ες.

Ο Σύλλογός μας «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» με τις αποφάσεις του και την πλούσια δράση του είναι μπροστά στον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών και στέκεται δίπλα σε κάθε συνάδελφο/ισσα!

Απευθυνόμαστε, λοιπόν, στον Σύλλογό μας, στο Σωματείο μας, για οποιοδήποτε θέμα σχετίζεται με την αξιολόγηση, για περισσότερη και έγκυρη ενημέρωση, στήριξη και αλληλεγγύη. Επιμένουμε στην άμεση έκδοση όλων των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης με αφορμή και την εκδίκαση της προσφυγής που ζήτησαν πολλοί σύλλογοι και έκανε η ΔΟΕ στο διοικητικό εφετείο Αθηνών στις 15/11!.

Το σχέδιο υποταγής των εκπαιδευτικών σε ένα σχολείο που συνθλίβει τα μορφωτικά δικαιώματα, μέσα και από την απαράδεκτη και αντιεπιστημονική διαδικασία που προωθείται, δε θα περάσει!!!


.