ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ 17χρονης κοπέλας στο Ν. Ηράκλειο

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ 17χρονης κοπέλας στο Ν. Ηράκλειο

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των Σωματείων και Φορέων της περιοχής την Τετάρτη 1η Νοέμβρη στις 6.30μμ στην πλατεία Σημηριώτη Ν. Ιωνία

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλλει τον τραυματισμό 17χρονης κοπέλας στο Ν. Ηράκλειο που συμμετείχε σε αντιφασιστική συναυλία και σύμφωνα με πληροφορίες προκλήθηκε από αστυνομικές δυνάμεις. Η νεαρή μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» με τραύμα στο κεφάλι και χτύπημα στον θώρακα.

Καταγγέλλουμε την παρουσία της αστυνομίας σε συγκεντρώσεις, πορείες. Απαιτούμε να γίνει διαλεύκανση τώρα των συνθηκών που οδήγησαν στον τραυματισμό της 17χρονης, να αποδοθεί τιμωρία στους υπεύθυνους και να μη συγκαλυφθεί  η προσπάθεια της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας και εκφοβισμού.

Παράλληλα, οι αποφάσεις που πήραν πολλές δεκάδες σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής μας, η γενική αντίδραση και κατακραυγή του λαού και της νεολαίας για την «πανευρωπαϊκή φασιστική συνάντηση», οδήγησε έστω και πολύ καθυστερημένα την κυβέρνηση να απαγορεύσει αυτήν την προκλητική επιδίωξη των μαντρόσκυλων του συστήματος. Αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά πόσο καθοριστικός είναι ο ρόλος του εργατικού – λαϊκού κινήματος και στην αντιμετώπιση του φασισμού. Επιβεβαιώθηκε δηλαδή πως μπορούμε και να τους απομονώσουμε και να τους μπλοκάρουμε.

 Εμείς έχουμε τη δύναμη, γιατί έχουμε το δίκιο !

Ως απάντηση στην καταστολή συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των σωματείων και των μαζικών φορέων την Τετάρτη 1 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Σημηριώτη στην Ν. Ιωνία. Τώρα χρειάζεται να εντείνουμε τον αγώνα για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας ενάντια στην εχθρική πολιτική της κυβέρνησης, να απαιτήσουμε να απεμπλακεί η χώρα μας από το μακελειό και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό.

Από το Δ.Σ.

.