Η γυναικοκτονία της 40χρονης γυναίκας στο κέντρο του Μενιδίου, μας συγκλόνισε όλους, καμία ανοχή…

Η γυναικοκτονία της 40χρονης γυναίκας στο κέντρο του Μενιδίου, μας συγκλόνισε όλους, καμία ανοχή…

Καλούμε στην κινητοποίηση των μαζικών φορέων Μενιδίου στο σημείο της δολοφονίας, Πάρνηθος και Αριστοτέλους Σάββατο 18 Μαΐου στις 19.00

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της 40χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε στο Μενίδι από τον εν διαστάσει σύζυγό της. Aκόμη μια γυναίκα αντί να βρει τη κοινωνική στήριξη και προστασία, βρέθηκε αβοήθητη και δολοφονημένη.

Η γυναίκα είχε καταγγείλει τρεις φορές τον κακοποιητή της στο αστυνομικό τμήμα υποβάλλοντας και μήνυση. Αποδεικνύεται ότι οι απαραίτητες νομικές ενέργειες εκ μέρους των θυμάτων δεν είναι αρκετές από μόνες τους για να προστατεύσουν τις γυναίκες θύματα και να σταματήσουν το δολοφονικό χέρι του δράστη.

Η δολοφονία της έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των δολοφονημένων γυναικών, λίγο καιρό μετά από τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής, έξω από το ΑΤ Αγ. Αναργύρων. Δε μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά που οφείλονται απλά στην προβληματική προσωπικότητα του κάθε δράστη. Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα που η ρίζα του φτάνει πιο βαθιά, στην ανισότιμη θέση της γυναίκας στη σημερινή εκμεταλλευτική κοινωνία.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τις τεράστιες ελλείψεις στις δημόσιες και δωρεάν δομές και υπηρεσίες στήριξης κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών που αφήνουν τις γυναίκες εκτεθειμένες και απροστάτευτες, δεν συμβιβαζόμαστε με τις αποδεκατισμένες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τις ανύπαρκτες δομές Ψυχικής Υγείας. Δε συμβιβαζόμαστε στο Μενίδι των 140.000 κατοίκων με την ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΟΜΩΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ και το αποδεκατισμένο κέντρο υγείας.

Είναι υποκρισία να μας λένε πάτα το panic button αντί να λάβουν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα ολόπλευρης κοινωνικής προστασίας και στήριξης των γυναικών. Όσο τα μέτρα προστασίας αντιμετωπίζονται ως κόστος και αποκλειστικά ατομική ευθύνη κάθε γυναίκας στο πλαίσιο των πολιτικών που υπηρετούν διαχρονικά όλες οι Κυβερνήσεις και η ΕΕ, τόσο θα μετράμε αποτρόπαια εγκλήματα.

Δεν πάει άλλο! Ως εδώ!

Απέναντι σ’ αυτήν την βαρβαρότητα δεν έχουμε άλλη επιλογή. Μόνο μέσα στον συλλογικό μας αγώνα χτίζουμε ασπίδα προστασίας για κάθε γυναίκα απέναντι στα αποκρουστικά και πολλά πρόσωπα της βίας.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

.