Άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία του συλλόγου!

Άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία του συλλόγου!

Για άλλη μία φορά Κυβέρνηση και Υπουργείο, παρά τις μεγαλοστομίες περί επανάστασης στην Παιδεία και στον τρόπο διεξαγωγής του μαθήματος μέσω του ψηφιακού σχολείου, αποδεικνύουν πόσο πολύ «κόπτονται» για τη μόρφωση των παιδιών και τη λειτουργία των σχολείων, για την αναβάθμιση που δήθεν θέλουν να φέρουν με τη λεγόμενη αξιολόγηση.

Συνηθισμένο πλέον να βλέπουμε ακάλυπτα κενά, εκπαιδευτικούς να μετακινούνται στα μέσα της χρονιάς, παιδιά χωρίς δασκάλους και χωρίς τη στήριξη που χρειάζονται…

Συγκεκριμένα στην περιοχή μας προέκυψαν δύο κενά στο 19ο Δημοτικό Αχαρνών, στην Α’ και στη Γ’ Τάξη, δε λειτουργεί Τμήμα Ένταξης, καθώς επίσης κενό υπάρχει και στο 14ο Δημοτικό Αχαρνών. Επίσης δεκάδες κενά υπάρχουν όλη τη χρονιά στις δομές της Ειδικής Αγωγής στην παράλληλη στήριξη, τμημάτων υποδοχής, τμημάτων ένταξης.

Είναι γνωστή η τακτική του Υπουργείου και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης να καλύπτουν τα κενά με «μπαλώματα» και με όσο λιγότερο προσωπικό γίνεται. Βάζοντας εκπαιδευτικούς της Παράλληλης Στήριξης ή του ολοήμερου να καλύπτουν κενά τμημάτων, υποβαθμίζοντας έτσι τη μόρφωση των παιδιών και διαταράσσοντας τη λειτουργία του σχολείου.

Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, μεταφέροντας δύο αναπληρώτριες από σχολεία του Ωρωπού σε σχολεία του Δήμου Διονύσου!! Οι συναδέλφισσες, που μένουν στον Ωρωπό, αναγκάζονται να μετακινούνται με μεγάλη δυσκολία και τεράστιο προσωπικό κόστος, μισθώνοντας ακόμα και ταξί (!!), δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα που έτσι κι αλλιώς βιώνουν οι αναπληρωτές.

Αποδεικνύεται περίτρανα για ακόμα μία φορά ότι οι αναπληρωτές αντιμετωπίζονται από τις Κυβερνήσεις ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Αποδεικνύεται επίσης για ακόμα μία φορά ότι η ικανοποίηση των αιτημάτων του συλλόγου μας και του εκπαιδευτικού κινήματος για εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών και μόνιμους διορισμούς με βάση τις ανάγκες των σχολείων αποτελεί επιτακτική ανάγκη!

  • Άμεσα να καλυφθούν τα κενά με προσλήψεις εκπαιδευτικών!
  • Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς να μην ανεχθούν αυτή την κατάσταση! Ο σύλλογός μας θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και πρωτοβουλίες για να καλυφθούν τα κενά!
  • Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης να πάψει να υπηρετεί απαρέγκλιτα την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και να δώσει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των σχολείων!

Aπό το Διοικητικό Συμβούλιο

.