ΕΠΙΣΚΕΨΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ

ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟ – ΞΕΝΑΓΟ ΝΑΤΑΣΣΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ
Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Ραντεβού στις 10:30 στην Είσοδο της Αρχαίας Αγοράς Ανδριανού 24

Αν η Ακρόπολη συνδέεται με τον κόσμο των θεών και ο Κεραμικός με τον κόσμο των νεκρών, στην Αγορά χτυπά η καρδιά του κόσμου των ανθρώπων. Δεν νοείται πολιτική ζωή χωρίς την Αγορά, δεν νοείται εμπορική κίνηση χωρίς αυτήν.

Ελλείψει άλλων χώρων κοινωνικής συναναστροφής, γίνεται σημείο συνάντησης και κοινωνικοποίησης. Ο επισκέπτης που θέλει να γνωρίσει μέσα από τις αρχαιότητες τη λειτουργία της Δημοκρατίας, θα ξεκινήσει από εδώ.

Τα αρχαία ερείπια έχουν να μας διηγηθούν πολλές ιστορίες ανθρώπων, να μας φανερώσουν τα σπάργανα σημερινών θεσμών, να μας ψιθυρίσουν την καταγωγή λέξεων της γλώσσας μας, να μας μιλήσουν για την παρουσία και τη δράση του Σωκράτη σ’ αυτό το μέρος και πολλά άλλα.

Το δε μουσείο, που στεγάζεται στη στοά του Αττάλου, στεγάζει μοναδικά ευρήματα που αναβιώνουν τους πολιτικούς, δικαστικούς, εμπορικούς και κοινωνικούς θεσμούς.

Ο χώρος της Αρχαίας Αγοράς δίνει τη δυνατότητα της διαχρονικής ανασύνθεσης της αρχαιότητας στης Αθήνα. Από την Προϊστορία μέχρι και την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους.

• Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας τις κάρτες ελεύθερης εισόδου στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους

• Στον εξωτερικό χώρο της Αρχαίας αγοράς επιτρέπεται η είσοδος και σε εμβολιασμένους και σε ανεμβολίαστους

• Στον Μουσείο της Αρχαίας αγοράς επιτρέπεται η είσοδος αποκλειστικά σε εμβολιασμένους, σε ομάδες των 15 ατόμων. Δε γίνονται δεκτά rapid test.

Δηλώστε συμμετοχή :
Δέσποινα Χούτα : 69 81 78 54 02
Μαριάνθη Κρητικού : 69 37 29 76 32

Το ΔΣ

.