Όλοι στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου – Συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα

Όλοι στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου – Συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα

 Καμιά εμπλοκή-καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

 Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στη φοροληστεία, για την υπεράσπιση του εργατικού- λαϊκού εισοδήματος.

 Διεκδικούμε αναβαθμισμένο σχολείο, με επαρκές, σταθερό προσωπικό, με σύγχρονες υποδομές, υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των μαθητών μας!

Συνάδελφε, απευθυνόμαστε σε εσένα που έρχεσαι αντιμέτωπος με τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, τις δυσβάστακτες ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στη βενζίνη, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο σούπερ μάρκετ.
Καλούμε όσους λένε »φτάνει, ως εδώ, δεν πάει άλλο», ενώ παλεύουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες στην υγεία, στη ζωή.

Απευθυνόμαστε σε όσους αναγνωρίζουν ότι η επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται για τους λαούς, όπως και τον δικό μας, από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τη συμμετοχή της Ελλάδας με αποστολή πολεμικού υλικού, αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και προετοιμασία αποστολής εκστρατευτικού σώματος, δεν μπορεί να μας βρίσκει αδιάφορους.

Γιατί οι εργαζόμενοι, ο λαός, δε δεχόμαστε να ματώνουμε για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, για το ποιος θα έχει τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, της παραγωγής και μεταφοράς της ενέργειας. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να διαλέξουμε ληστή!

Είναι η ώρα μέσα από τα σωματεία μας να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας. Η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 6 του Απρίλη μπορεί να αναδείξει ότι η δύναμη βρίσκεται στη λαϊκή οργάνωση και πάλη.

 Για να βάλουμε στην πρώτη γραμμή το αίτημα για καμία εμπλοκή-συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να μην επικυρωθεί η συμφωνία για τις βάσεις που μετατρέπει ολόκληρη την Ελλάδα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ, να μη σταλεί κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η πάλη των λαών!

 Για να αντισταθούμε στο τσουνάμι της ακρίβειας που σαρώνει το εισόδημά μας, στη φοροληστεία, για κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, διαγραφή των χρεών.

 Για να φωνάξουμε ένα δυνατό «ως εδώ» στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών, που αφήνει τα σχολεία με χιλιάδες ελλείψεις, με απαρχαιωμένες υποδομές και ταβάνια που πέφτουν στα κεφάλια μας, που αφήνει αστήριχτα τα παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες και δεν έχει πάρει κανένα μέτρο ούτε για την προστασία της υγείας αλλά ούτε και για τις μαθησιακές και ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Για να βάλουμε φρένο στην πολιτική που προωθεί την κατηγοριοποίηση των σχολείων και τη μετατροπή τους σε επιχειρήσεις μέσω της «αξιολόγησης». Για να διεκδικήσουμε όλα αυτά που είναι αναγκαίο και ρεαλιστικό να έχουμε τον 21ο αιώνα: σχολεία ασφαλή, με όλο το απαραίτητο προσωπικό, με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ολόπλευρη μόρφωση για όλα τα παιδιά!

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα συλλαλητήρια στις 26 Φλεβάρη, οι μεγάλοι αγώνες στη ΛΑΡΚΟ, στα Πετρέλαια Καβάλας, στην COSCO, στην E-Food, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν μπόλιασμα για να προστεθούν νέες δυνάμεις σε αγώνα καθολικό και αποφασιστικό, με αιτήματα που εμπνέουν και συσπειρώνουν χιλιάδες εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς, γυναίκες, νέους και νέες, με δυνάμωμα της αλληλεγγύης που είναι καθοριστικός παράγοντας για να έχουμε νίκες, μικρές και μεγάλες.

Διεκδικούμε:
• Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα των ΜΚ 2016-2017, στήριξη όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους.
• Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Καμία απόλυση αναπληρωτή. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, να ανοίξουν τώρα οι πίνακες ΕΑ και να γίνουν μόνιμοι διορισμοί φέτος Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων.
• Έκτακτη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για όλα τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.
• Ουσιαστική εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής με μόνιμο προσωπικό και με σύγχρονες κι ασφαλείς υποδομές. Στήριξη της εργασίας των Νηπιαγωγών και άμεση, πραγματική κατοχύρωση-μείωση του ωραρίου τους με νομοθετική ρύθμιση.
• Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων (αραίωση μαθητών, δωρεάν τεστ από ΕΟΔΥ, προσωπικό καθαριότητας, ατομικά μέσα προστασίας για όλους κ.λπ.). Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
• Στοχευμένα εκπαιδευτικά–παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο.
• Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. Να καταργηθούν οι νόμοι 4692/20, 4823/21, 4547/2018.
• Να καταργηθούν εδώ και τώρα όλες οι νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν τη λεγόμενη τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας και με ίδια μέσα από τους εκπαιδευτικούς.

Το ΔΣ

.