Δελτίο Τύπο από την Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής για την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων και την ατομική αξιολόγηση

Δελτίο Τύπο από την Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής για την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων και την ατομική αξιολόγηση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 9/2, η προγραμματισμένη Παράσταση Διαμαρτυρίας των Συλλόγων Π.Ε. Αν. Αττικής,στην Δ/νση της Π.Ε, για την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και την ατομική αξιολόγηση.

Αναφορικά με τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2020, που ήδη εξέδωσε η Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής, ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχει κάποια αλλαγή.

Σχετικά με το θέμα της ατομικής αξιολόγησης, που εκβιαστικά προωθεί Κυβέρνηση και Υπουργείο, δηλώσαμε κατηγορηματικά ότι τα σωματεία δε θα επιτρέψουμε οι νεοδιόριστοι συνάδελφοί μας να χρησιμοποιηθούν ως «Δούρειος Ίππος», για να περάσει η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση που μοναδικό στόχο έχει την κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών, μαθητών, σχολικών μονάδων και βάλλει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. Οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι έχουν δώσει τις εξετάσεις τους τόσα χρόνια, υπηρετώντας ως αναπληρωτές σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και έχοντας πληρώσει πολλά λεφτά για να μαζέψουν όλα αυτά τα προσόντα που απαιτούσαν άλλοι αντεργατικοί νόμοι για τον διορισμό τους.

Για πολλοστή φορά τα σωματεία ζητήσαμε να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων εκλεγμένος εκπρόσωπος των σωματείων.

Επιπροσθέτως:

α) ενημερωθήκαμε, μετά από σχετική ερώτηση, ότι θα ολοκληρωθεί η απόδοση των Μ.Κ. στο σύνολο των συναδέλφων μέχρι το τέλος του μήνα και ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι μέχρι πρότινος  δεν είχε συγκροτηθεί το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

β) αναφορικά με τη διαφορά που παρατηρείται στις κρατήσεις που γίνονται στους νεοδιόριστους, ενημερωθήκαμε ότι αυτή σχετίζεται με τον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο ανήκουν(Δημόσιο ή ΙΚΑ). Συγκεκριμένα οι κρατήσεις στο Δημόσιο είναι περίπου 10 ευρώ περισσότερα.

Συνάδελφοι, συμμετέχουμε μαζικά:

1) στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 18:30, στο 3ο Δ.Σχ. Αχαρνών (Λιοσίων 42) για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση και τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς. Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη για να πάρουμε συλλογικές αποφάσεις και να έχει δικαίωμα ψήφου ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας στην Ολομέλεια Προέδρων στις 13 Φεβρουαρίου.

2) στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στις 14:00

3) στην 24ωρη απεργία και στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου

Η αξιολόγηση δε θα περάσει. Όλοι μαζί σπάμε τον φόβο, οργανώνουμε την πάλη μας και θα νικήσουμε!

.